Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Spárga

Általános ismertető
A tőlünk rendelt spárgából a termesztési eljárásnak megfelelően akár fehér vagy zöld spárgát is nevelhet a kertjében. Az első szedésre a második évben kerülhet sor amikor a spárga növények már elég fejlettek. A fehér spárga termesztését egy 25 cm földdel való takarássál kell kezdeni. Ezt a bakhátat az egész soron fel kell emelni, mintha krumplit töltenénk. Ahol a bakhátak teteje repedezik, ott akar előtörni a spárga hajtása. Ott lehet kiszedni a bakhátból a fehér spárgát. A zöld spárgához nem kell bakhátat képezni. Ennél a hajtásokat a talajnál kell levágni. Ha azonnal nem tudja a növényt elültetni, akkor hűvös helyen ( hűtőszekrényben ) egy hónapig tudja tárolni.
Metszés
A spárga szedését június végével be kell fejezni, hogy őszig a növények kellően meg tudjanak erősödni. Ősszel kell a száraz részeket levágni.
Öntözés
Normál esetben csak az ültetéskor van szükség öntözésre. Természetesen nagy szárazságban érdemes néha locsolni.
Tápanyagutánpótlás
A spárga meglehetősen sok tápanyagot igényel. Tavasszal érdemes egy magasabb szervesanyag tartalmú trágyát adni neki. Nyár elején ez újra megismételhető.
Téli védelem
Téli védelmet nem igényel.
Ültetés
Jóminőségű, homokos, humuszos talajt igényel. A kötöttebb, agyagos talajokon csak a zöldspárga nevelhető. A fehér spárgánál az ültető gödröt 22 - 25 cm mélyre a zöld spárgánál pedig 8 - 10 cm mélyre kell kialakítani és 20 cm szélesnek kell lennie. A gyökereket csillag formában szét kell teríteni, majd földdel betakarni. Ültetés után jöhet egy enyhe beöntözés. Célszerű ilyenkor a gyomokat eltávolítani az ültetőgödör földjéből s így őszig csekély mértékben gyomosodik csak.
Ültetési ideje
Márciustól májusig.
Ültetési távolság
A tőtávolság fehér spárgánál 35 cm a zöld spárgánál 25 cm. A sortávolság 1,5 méter legyen.