Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Termetes díszhagyma

«
Termetes díszhagyma

Leírás

Fehér, nagyvirágú díszhagyma. A virágzat átmérője akár 12-14 cm is lehet, a szárak pedig majdnem egy méter hosszúak. Ez teszi feltűnő, összetéveszthetetlen dísszé az ágyásban. A gömb virágzat, apró, hófehér színű csillag alakú virágokból áll. A virágzás időtartama körülbelül 3 hét. -40°C-ig télálló. A díszhagyma fajtától függően tavasszal vagy a tavasz végén virágzik, ezután a virágzat és a hosszú levelek elszáradnak, és a növény visszahúzódik a hagymába. Jó vízelvezetésű talajt igényel.A nyugalmi időszakban nagyon rosszul tűri a pangó vizet. Egész évben a földben hagyható.Vágásra alkalmas - a száraz, tömör szárú virágzatokat díszítésre és száraz csokrokhoz használják.
Egy csomag tartalma 1 db
csomag
2 390 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
kb 14 nap
Cikkszám 028008
Elfogyott!

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Allium stipitatum 'Mount Everest'
Hagyma kerülete 20/22
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos
Vágottvirágnak IGEN
Végleges magasság Kb. 100 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Virághagymák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A virághagymák minden talajon megélnek, de legjobban a jó vízáteresztő képességű, laza, humuszban gazdag kerti talajokat kedvelik. Ültethetők virágládába és más virágedénybe is. Gondosan összeválogatva, és nagy mennyiségben ültetve késő téltől egész tavaszon át pompás virágzásban gyönyörködhet. A virághagymák között megkülönböztetünk őszi és tavaszi ültetésűeket. Szinte valamennyi tavasszal virágzó hagymás optimális ültetési ideje augusztus végétől október végéig tart (ezért hívják őket őszi hagymáknak). A hóvirág és a téltemető virágzik először, majd a krókuszok és nárciszok, a Scilla fajokon át egészen a májusig is virágzó tulipánokig. 10 ?C körüli hőmérsékleten gyökeresednek meg még a téli fagyok beállta előtt. Tavasszal azokat a hagymákat ültesse, amelyek fagyérzékenyek, a földben hagyva nem telelnek át (pl. Kardvirág, begónia, dália, kanna, stb.) Az őszi ültetésű hagymákat évekig hagyhatja egy helyen (kivétel a tulipánok és a jácintok, ezeket a szebb virágzás érdekében legalább 2 évente át kell ültetni). A tavasszal ültethető hagymákat a virágszárak leszáradása után, de legkésőbb az első őszi fagyok beállta előtt szedje fel.
Metszés
Virágzás után hagyja a lombot visszahúzódni: várja meg türelmesen amíg a levelek elsárgulnak és leszáradnak. A krókuszokat, törpe íriszt nyugodtan ültetheti a fűbe is. Korai virágzásuk miatt visszahúzódnak a fűnyírás megkezdéséig. Az elvirágzott szárakat mindenképpen távolítsa el, hisz a hagymákra nézve káros hatású lehet a felesleges magképzés, sőt elmaradhat a következő évi virágzás is. Az őszi ültetésű virághagymáknál a kifejlődött fiókhagymákat (pl. tulipánoknál) rendszeresen válassza le az anyahagymáról.
Öntözés
Az ültetés után nem igényelnek további öntözést.
Tápanyagutánpótlás
Tavasszal, mihelyt megjelennek a hajtások, szórjon ki szervestrágyát, vagy komplex műtrágyát.
Téli védelem
A tavasszal ültethető hagymákat a virágszárak leszáradása után, de legkésőbb az első őszi fagyok beállta előtt szedje fel. A nyáron és ősszel virágzó, tavaszi ültetésű hagymákat és gumókat (kardvirág, dáliák, begóniák, stb.) – tekintettel fagyérzékenységükre- csak a májusi fagyok után ültesse ki. Melegebb fekvésű helyeken esetleg már április végén. A bebarnult illetve befeketedett, száraz leveleket vágja le, de a hagymákat késő őszig hagyja a földben érni. Október végén, száraz időben vegye ki a hagymákat, és fagymentes, száraz, szellős helyen teleltesse át őket, kb. 5-8 ?C-os hőmérsékleten. Az ősszel és tavasszal egyaránt ültethető hagymákat (frézia, szellőrózsa) átteleltetheti a földben, takarással védve a fagyok ellen.
Ültetés

A virághagymákat ültetés előtt célszerű a gombabetegségek ellen kb. 3-4 órán át Fundazol 0, 2%-os oldatban áztatni. Ez a művelet egyben a csírázást is elősegíti. Az ültetési mélység általában a hagyma átmérőjének a kétszerese. Kézzel, kis hagymaültető lapát segítségével ültessen, majd alaposan öntözze be a területet. Figyelem! A hagymákat és a gumókat mindig a csúcsukkal felfelé ültesse. A tavaszi ültetésű hagymákat csak a tavaszi fagyok elmúltával ültesse szabadföldbe (tetszés szerint cserépben előhajtatható). Az őszi ültetésű virághagymákat, május végén-június, elején szedheti fel a talaj feletti részek elszáradása után, majd letisztítva, szellős, viszonylag hűvös (10-15 C) helyen tárolja a következő őszi ültetésig. A kifejlődött virághagymákat (pl. tulipánoknál) rendszeresen válassza le az anyahagymáról. A virághagymák és gumók sikerrel ültethetők erkélyládába, teraszokon virágtartókba, vagy cserépbe, vigyázva az állandóan nedves talajra és az átteleltetésre.

Ültetési ideje
Tavasszal: dáliák, kardvirágok, begóniák, kálák, kannák.
Ősszel: tulipánok, nárciszok, jácintok, hóvirágok, liliomok.

A virághagymákat mindig az optimális ültetési időben szállítjuk.
Ültetési távolság
A virághagymákat mindig csoportosan célszerű ültetni. A tőtávolság kb. ugyanakkora, mint az ültetési mélység, ezért fajtánként eltérő.