Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Talajtakaró rózsa 'Matador®'

«

Leírás

Ez a kompakt növekedésű rózsa lenyűgöző, tű zpiros virágokkal, melyek már május végén kezdenek nyílni. Feltűnően egészsé ges, gazdag virágzású és télálló talajtakaró rózsa.

ADR® rózsa - Mit jelent az ADR®? Ezt az érmet kapják azok a rózsák, amelyek Németország 11 különböző vizsgakertjében 3-4 évig képesek betegség elleni védekezés nélkül fejlődni, és különleges díszítőértékkel rendelkeznek. Természetesen fontos szempont az illat, fagytűrés és virágzási tulajdonságok figyelembevétele is. Csak a legjobbak kapják ezt a kitüntetést.
Egy csomag tartalma 1 db
db
3 990 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
kb 14 nap
Cikkszám 116165
- + db

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Rosa 'Matador®'
Konténer 11 cm
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos
Végleges magasság Kb. 50 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Talajtakaró rózsák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A rózsák a napos és szélvédett helyek növényei. Egészséges növekedésükhöz mélyrétegű, laza, jó vízelvezető, humuszos talajra van szükség, lehetőség szerint szabad, illetve nem minden oldalról zárt helyen. A jó minőségű rózsatő hajtásai zöldek, héjuk sima, fás részek jól beérettek, legalább kettő vagy több hajtással rendelkeznek.
Metszés
A talajtakaró rózsákat télen egyszeri alkalommal 20 cm magasan kell visszavágni.
Öntözés

Csak a töveket öntözze, így a víz könnyebben bejut a talajba, és nem károsítja a bimbókat és a virágokat, valamint nem segíti elő a lisztharmat és a rozsdafoltosság kialakulását.

A rózsa mélyreható gyökerei nyáron is biztosítják a megfelelő vízellátást. Amennyiben mégis öntözni kell, tartsa szem előtt: egyszeri alapos tő beöntözés (30 l/m2) többet ér, mint a napi spriccelés. A rózsákat soha ne öntözze a legnagyobb melegben, inkább reggel vagy este.
Tápanyagutánpótlás
Trágya nélkül a rózsák fogékonyabbak a betegségekre és kártevőkre, növekedésük alábbhagy és bimbóik, virágaik nem kielégítőek. Hasznos, ha késő ősszel vékonyan istállótrágyát szór a tövek mellé, amit tavasszal bedolgoz a talajba. Az idősebb, kifejlett rózsákat ezen kívül még az első virágzáskor érdemes valamely műtrágyával trágyázni. Óvakodjon a túl sok vagy egyoldalú trágyázástól. Augusztus 1. után kerülje a nitrogéntartalmú műtrágyák adagolását, mert indirekt módon elősegítik a lisztharmat fertőzést. Réztartalmú szerrel érdemes ősszel lepermetezni a töveket, ez elősegíti a vesszők beérését. Trágyázáskor nagyon fontos a sok nedvesség. A szer ne kerüljön a levelekre és a virágokra, mert megégetheti azokat. A rózsák számára kaphatók olyan komplex műtrágyák, amelyek alkalmazása esetén a tápanyagpótlás egyáltalán nem jelent problémát.
Téli védelem

Szokatlanul erős fagy vagy tűző nap ellen kitűnő védelem az ágakra rárakott fenyőgally, ami kiszáradás ellen is véd.

A talajtakaró rózsák nem igényelnek téli védelmet. A fagyzugos helyek kivételével a tavaszi kihajtás mindenhol garantált.
Ültetés

Függetlenül attól, hogy ősszel vagy tavasszal ültetjük a rózsákat, mindenképpen fel kell azokat kupacolni.
A feltöltés a kiszáradástól és a fagytól védi a töveket.

Kitakarás csak a sikeres eredés után tavasszal, illetve legkorábban 4 héttel az

Nagyon fontos, hogy pár szabályt az ültetés során betartsunk, amitől növényei még bokrosabbak lesznek. Ássuk ki a gödröt az ültetéshez, helyezzük bele a növényeket és szórjunk a gyökerekre földet. Ültetési távolság 45x45 cm legyen. Nagyon fontos, hogy ültetés után alaposan iszapoljuk be a töveket, majd 5 cm vastagságban fakéreggel takarjuk a talajt. A szemzés helye 5 cm-re a talaj felszíne alatt legyen.
Ültetési ideje
Március – május illetve októbertől a fagyokig.
A konténeres rózsák nyáron is ültethetők.
Ültetési távolság
45 x 45 cm
Vadhajtások
Előfordul, hogy az oltás helye alatt vadhajtások képződnek. Ezeket a világos lombszínükről felismerhetjük. Ezeket minden esetben el kell távolítani.