Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
Cikkek importálása
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)
«

Leírás

Világító fehér kérgű nyírfa. Az oltványoknak már egészen fiatal korukban is ez a ragyogó fehér színű a kérgük. Csoportba ültetve még feltűnőbb színfoltja lehet a kerteknek. Minden kertben és talajon jól érzi magát. Magassága kb. 8 m.
Cikkszám 130810
Egy csomag tartalma 1 db
Ár / db
4 990 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Szeptember közepétől
+ db
-

Ültetési idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Több információ
Botanikai név Betula utilis 'Doorenbos'
Konténer 1 l
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos
Végleges magasság Kb. 800 cm
HOZZÁADÁS az összehasonlításhoz TERMÉKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Díszfák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Nagyon fontos, hogy az egyes növények térigényét jól mérje fel. Ez a koronánál is nagyobb odafigyelést igényel, de sokkal meghatározóbb a gyökérzetnél, kis helyen a növekedés nem kielégítő, illetve a növények idő előtt elpusztulnak.
Metszés

A díszfák általában nagyon kevés metszést igényelnek, elég a száraz, illetve beteg részeket eltávolítani. Metszéskor mindig ügyeljen a korona alakjára, ami lehet csüngő (szomorúfűz, csüngőnyír), oszlopos (oszlopos tölgy), vagy normál (juhar, hárs, nyír, s

A korona metszése: A kellőnél nagyobb koronát körkörösen kell visszametszeni. Túl sűrű korona esetén ritkításra is sor kerülhet.
A díszcseresznye (Prunus), díszalma (Malus) és a szivarfa (Catalpa) esetében csak ritkító metszés szükséges, ha a növekedés ezt indokolttá teszi.

Nagyobb metszési felületeknél használjunk fasebkezelőt.
Öntözés
Olyan területeken, ahol elegendő csapadék hullik- ültetéskor az egyszeri beiszapoló öntözés is elegendő. A homokos- vagy kiszáradásra hajlamos talajok esetében kb. kéthetente öntözés szükséges.
Tápanyagutánpótlás
Az első éven ültetés után tavasszal műtrágyával történjen. A későbbiekben csak szükség szerint.
Téli védelem
A növény természetes, és fajtára jellemző növekedéséhez semmiféle metszésre nincs szükség, ez csak megváltoztatná a növény habitusát.
Ültetés
Minden fának szüksége van a gyökerek megfelelő növekedéséhez elegendő helyhez.
A fákat legtöbbször földlabdával szállítjuk. Az ültető gödörnek minden esetben 20 cm-rel szélesebbnek kell lenni, mint a földlabdának és olyan mélynek, hogy a talaj teljesen elfedje. Az ültető gödröt földdel töltse fel, majd a cserje vagy a fa környékén a földet jól tömörítse össze. Minél lazább a talaj, annál erősebben kell a földet tömöríteni, hogy a gyökerek közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a földdel. Így a talaj víztartalma könnyebben felszívódhat.

A növényeket alaposan iszapoljuk be, a tövek köré peremet képezve akadályozzuk meg a víz elszivárgását. Ha a lombhullató növényt szabad gyökérrel (nem földlabdával szállítottuk) a növények hajtásait ültetéskor vissza kell vágni, mert a növény elvesztette gyökérzetének egy részét, így a földfeletti részeket addig nem tudja elegendő mennyiségű vízzel és tápanyaggal ellátni, amíg újra be nem gyökeresedett. A visszavágással a növény egyensúlya ismét helyreáll, és a növény sokkal erőteljesebben hajt ki, mint vágás nélkül.

A szabadgyökerű díszfákat ültetés előtt mindenképpen áztassa be vízbe néhány órára. Az így felszívatott növény sokkal biztosabban ered meg, könnyebben fejleszt új gyökereket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől a fagyokig.
A konténeres növényeket egész évben ültethetjük.
Ültetési távolság
A kis koronájú díszfák esetében 3-5 m.
A nagy koronájú díszfák esetében 5-10 m.