Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Ékesítse kertjét sziklakerti évelőkkel!

Ismerje meg a sziklakerti évelők csodálatos és színpompás világát. Ezek a növények nem csak a sziklakertek top növényei, de újra és újra nyíló díszei is lesznek kertjének az évek során. Beszéljünk néhány különleges szereplőről: a pázsitvioláról, sziklakerti szegfűről, varjúhájról, havasi gyopárról, gólyaorról és a csillagmoháról.

Pázsitviola

A pázsitviola egy igazi szemkápráztató szépség, amely bármelyik kert éke lehet. Kicsi, de feltűnő virágai tavasztól késő őszig örvendeztetnek meg bennünket változatos színeikkel és formáikkal. Ideális választás a sziklakertek alacsony növésű növénytakarójának kialakításához, ahol a földközeli helyükön kiválóan érvényesülhetnek. Különleges tulajdonságuk, hogy az enyhe telek során is virágozhatnak, így a kertünk akkor is élénk maradhat, amikor a többi növény pihen.

Sziklakerti szegfű

A sziklakerti szegfű az a típusú évelő, amelynek érzéki illata és változatos színpalettája elvarázsolja a kertészeket. Szikár talajon és napfényes helyeken érzi magát a legjobban, ahol évről évre újra kibontja gyönyörű virágait. A szegfűk színei és formái olyan sokfélék, hogy mindenki megtalálhatja közöttük a szívükhöz legközelebb álló darabot. Ha szegfű ültetésén gondolkozik, jó szívvel ajánljuk figyelmébe a tarka ’Romeo’, a ragyogó rózsaszín ’Helene’, a hófehér ’Haytor White’, vagy a sötétpiros ’David’ fajtákat.

Varjúháj

A varjúháj szívós és igénytelen növény, kiválóan alkalmazkodik a sziklakerti életformához. Vastag, húsos levelei képesek vizet tárolni, így a szárazabb időszakokban is díszíti a kertet. A varjúháj virágai, melyek élénk színűek, vonzzák a beporzókat, így segítve a kert ökoszisztémájának fenntartását. Növénywebáruházunk kínálatában bőven talál szépséges varjúháj fajokat.

Havasi gyopár

A havasi gyopár, vagy ahogy sokan ismerik, az „edelweiss”, egy igazi hegyi ikon, amely bármilyen sziklakertben otthon érzi magát. E növény jellegzetes fehér, csillag alakú virágai nem csak szépségükkel, hanem rendkívüli ellenálló képességükkel is kiemelkednek. A havasi gyopár szereti a jól lecsapolt, meszes talajt és a napos helyeket, ahol bőségesen virágzik.

Gólyaorr

A gólyaorr varázslatos kiegészítője lehet bármely sziklakertnek. Ez a finom, elegáns növény apró, de feltűnő virágokat hoz. Szereti a napos, száraz helyeket és jól alkalmazkodik a szegényes talajokhoz is. A gólyaorr nem csak szép, de rendkívül ellenálló is, így kevés gondozást igényel.

Csillagmoha

A csillagmoha rendkívül finom, párnaszerű növény, amely tökéletesen kitölti a sziklakertek réseit, varázslatos zöld szőnyeget alkotva. Apró, csillagszerű virágai a késő tavasztól a nyár elejéig nyílnak. A csillagmoha szereti a nedves, jól lecsapolt talajt és a részleges árnyékolást, különösen a délutáni órákban. Ez a növény nem csak esztétikailag vonzó, hanem praktikus is, mivel kitűnően alkalmazható a kerti utak és a kőlapok közötti hézagok kitöltésére.

Gondozási Tippek

  • Vízigény: Ezek az évelők általában jól tűrik a szárazságot, de az első telepítési évben rendszeres öntözést igényelhetnek.
  • Talaj: Jól lecsapolt, köves vagy homokos talajt kedvelnek, ami utánozza természetes élőhelyüket.
  • Fényigény: A legtöbb sziklakerti évelő a napos helyeket részesíti előnyben, így ügyeljünk arra, hogy elegendő napfény érje őket.

Bármelyiket is választja ezek közül a csodálatos sziklakerti évelők közül, biztos lehet benne, hogy varázslatos színeket és formákat visz a kertjébe. Emellett ezek a növények kevés gondozást igényelnek, így több ideje marad élvezni a kert szépségét. Készítsen varázslatos sziklakertet ezekkel a lenyűgöző évelőkkel!