Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Díszítse kertjét mézelő növényekkel!

Miért fontosak a mézelő növények?

1. Támogatják a méheket: A méhek létfontosságúak az ökoszisztémánk szempontjából, mivel a növények beporzásában vesznek részt, ami elengedhetetlen az élelmiszer-termeléshez és a természetes élőhelyek fenntartásához. A méhek számára a mézelő növények biztosítják a szükséges táplálékot nektár és pollen formájában.

2. Növelik a biodiverzitást: A mézelő növények vonzzák a különféle beporzókat, így hozzájárulnak az ökoszisztéma sokféleségének megőrzéséhez. Egy jól megtervezett mézelőkert vagy méhlegelő otthont adhat a méheknek, a pillangóknak és sok más hasznos rovarnak.

3. Szépítik a környezetünket: Ezek a növények szemet gyönyörködtetőek, így kertünk ékességévé válhatnak. Virágaik színesek és illatosak, vonzzák a beporzó rovarokat.

4. Elősegítik a helyi ökoszisztémák egészségét: A mézelő növények segítenek fenntartani a helyi beporzó populációkat, ami létfontosságú a növényvilág fejlődéséhez és sokszínűségéhez.

Milyen szempontok alapján válasszunk mézelő növényeket?

Évszak: Ültessünk különböző növényeket, amelyek eltérő időszakokban virágzanak, így folyamatosan biztosíthatjuk a táplálékot a beporzók számára.

Nektár- és pollenbőség: Érdemes olyan növényeket választani, amelyeknek bőséges nektár- vagy pollenkészletük van. Ezek általában gazdagon és hosszan virágzó fajták, mint például a levendula, japán lonc, vagy a hibiszkuszsövény, de a végtelenségig lehetne még folytatni sort.

Helyi fajok: Az őshonos növények gyakran jobban alkalmazkodnak a helyi beporzókhoz és az éghajlathoz, ezáltal kevesebb gondozást igényelnek, könnyebb nevelni őket.

A mézelő növényekkel nem csak a kert lesz színesebb és élettel telibb, de a méhek és más beporzók is hálásak lesznek a felkínált lakomáért.

Kezdjünk hát bele, és varázsoljuk együtt kertjeinket beporzó-paradicsommá! Mézelő növényeink gazdag kínálatából itt tud válogatni: https://www.starkl.hu/mezelo-novenyek