Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Ültessen szúnyogriasztó növényeket!

Természetes védelem a bosszantó rovarok ellen.

A kertészet és a rovarvilág egymástól elválaszthatatlanok. Míg a méheket okkal kedveljük, a szúnyogok már kevésbé örvendenek a népszerűségüknek. Nyár esténként alig várjuk, hogy a kertben vagy a teraszon pihenhessünk, de a szúnyogok gyakran megzavarják a kellemes időtöltést. Szerencsére a természet is kínál megoldásokat: vannak olyan növények, amelyek nemcsak szépek és illatosak, de hatékonyan riasztják el a szúnyogokat is. Ebben a cikkben bemutatjuk a három legnépszerűbb szúnyogriasztó növényt: a rozmaringot, a csüngő rozmaringot és az illatos eukaliptuszt.

Rozmaring: a sokoldalú szúnyogriasztó

A rozmaring nemcsak a konyhában hasznos fűszernövény, hanem remek szúnyogriasztó is. Erőteljes aromája távol tartja a szúnyogokat, miközben díszíti kertünket vagy teraszunkat. A rozmaring könnyen termeszthető, és kevés gondozást igényel. Napfényes helyet és jól vízelvezető talajt kedvel, így szinte bármelyik kertben vagy balkonon megél.

Tippek a rozmaring használatához:
- Ültesse cserépbe, hogy könnyen mozgatható legyen.
- Helyezze el a pihenőhelyek körül a kertben vagy a teraszon.- A rozmaring ágait dörzsölje meg, hogy intenzívebb illatot árasztva riaszthassa a szúnyogokat.

Csüngő rozmaring: dekoratív és hatékony

A csüngő rozmaring egy különleges változata a hagyományos rozmaringnak, amelyet főként dísznövényként tartanak. Lecsüngő ágai látványosak, és ugyanúgy hatékonyan riasztják a szúnyogokat, mint az álló változat. Kiválóan alkalmas kaspókba, erkélyekre, és teraszokra is, ahol látványos zuhatagként díszíti a környezetet.

Tippek a csüngő rozmaring használatához:
- Helyezze  magasabbra, például falikaspókba vagy virágtartó állványra.
- Kombinálja más szúnyogriasztó növényekkel egy vonzó és hatékony kert kialakítása érdekében.
- Rendszeresen metssze meg, hogy megőrizze formáját és dús lombozatát.

Illatos eukaliptusz: friss és hatásos

Az illatos eukaliptusz egy igazán különleges növény, amely erőteljes citromos illatával nemcsak a szúnyogokat tartja távol, hanem friss illattal tölti meg a környezetet. Az eukaliptusz levelei illóolajokat tartalmaznak, amelyek természetes rovarriasztó hatásúak. Bár a mediterrán éghajlatot kedveli, cserépben tartva védett helyeken nálunk is nevelhető.

Tippek az illatos eukaliptusz használatához:
- Helyezze napos, szélvédett helyre.
- Nyáron tartsa a szabadban, télen pedig fagymentes helyen.
- Az eukaliptusz leveleiből készíthet házi rovarriasztó permetet.

Összefoglalás

A szúnyogriasztó növények nemcsak természetes megoldást kínálnak a bosszantó rovarok ellen, hanem esztétikailag is feldobják kertjét vagy teraszát. A rozmaring, a csüngő rozmaring és az illatos eukaliptusz mind remek választás a szúnyogok ellen. Ne habozzon beszerezni ezeket a növényeket, és élvezze a nyári estéket zavartalanul! Látogasson el növénywebáruházunkba, és fedezze fel szúnyogriasztó növényeinket!