Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Magastörzsű rózsa 'Ketchup & Mustard®'

«

Leírás

A magastörzsű rózsák 100 cm magasan lettek szemezve. Élénkpiros és sárga virágok, lélegzetelállító szépség.
Egy csomag tartalma 1 db
db
14 990 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
kb 14 nap
Cikkszám 111421
Elfogyott!

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Rosa 'Ketchup & Mustard®'
Téliesítés Téli védelem
Ültetési hely Napos
Vágottvirágnak IGEN
Minőség Szabadgyökerű
Végleges magasság Kb. 100 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Magastörzsű rózsák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A rózsák a napos és szélvédett helyek növényei. Egészséges növekedésükhöz mélyrétegű, laza, jó vízelvezető, humuszos talajra van szükség, lehetőség szerint szabad, illetve nem minden oldalról zárt helyen. A jó minőségű rózsatő hajtásai zöldek, héjuk sima, fás részek jól beérettek, legalább kettő vagy több hajtással rendelkeznek.
Metszés
Öntözés

Csak a töveket öntözze, így a víz könnyebben bejut a talajba, és nem károsítja a bimbókat és a virágokat, valamint nem segíti elő a lisztharmat és a rozsdafoltosság kialakulását.

A rózsa mélyreható gyökerei nyáron is biztosítják a megfelelő vízellátást. Amennyiben mégis öntözni kell, tartsa szem előtt: egyszeri alapos tő beöntözés (30 l/m2) többet ér, mint a napi spriccelés. A rózsákat soha ne öntözze a legnagyobb melegben, inkább reggel vagy este.
Tápanyagutánpótlás
Trágya nélkül a rózsák fogékonyabbak a betegségekre és kártevőkre, növekedésük alábbhagy és bimbóik, virágaik nem kielégítőek.Hasznos, ha késő ősszel vékonyan istállótrágyát szór a tövek mellé, amit tavasszal bedolgoz a talajba. Az idősebb, kifejlett rózsákat ezen kívül még az első virágzáskor érdemes valamely műtrágyával trágyázni. Óvakodjon a túl sok vagy egyoldalú trágyázástól. Augusztus 1. után kerülje a nitrogéntartalmú műtrágyák adagolását, mert indirekt módon elősegítik a lisztharmat fertőzést. Réztartalmú szerrel érdemes ősszel lepermetezni a töveket, ez elősegíti a vesszők beérését. Trágyázáskor nagyon fontos a sok nedvesség. A szer ne kerüljön a levelekre és a virágokra, mert megégetheti azokat. A rózsák számára kaphatók olyan komplex műtrágyák, amelyek alkalmazása esetén a tápanyagpótlás egyáltalán nem jelent problémát.
Téli védelem

A koronát összekötözés után fenyőgallyal, papírzsákkal, szalmával, hullámpapírral vagy zsákvászonnal borítsa.
A műanyag fóliát vagy olajpapírt soha ne használjon!


A fiatal (max. 2-3 éves) törzset ( ha a törzs engedi) oldja el a karótól és hajtsa le. A korona alját és a szemzés helyét kb. 10 cm vastag földréteggel takarja be. Az idősebb töveknél egyszerűbb a korona védelme: az ágakat kb. 1/3-ig vágja vissza, a leveleket szedje le.
Ültetés

A magastörzsű rózsákat karózni kell!
Soha ne ültessen rózsát rózsa után, mert ott a talaj fáradt és esetleg fertőzött a rózsaültetéshez!

A régi rózsaágyások felfrissítését mindenképpen talajcserével kezdje, min. 50 cm mélyen. Közömbös, hogy a r

A hajtásokat kb. 15-20 cm magasan, a gyökereket 20 cm-re ajánljuk visszavágni és 24 órára vízbe kell őket állítani. Az ültetőgödör olyan mély és széles legyen, hogy a gyökerek mellé laza morzsalékos talaj kerüljön. A beáztatott töveket állítsa be a gödörbe, majd a gyökereket takarja be földdel. Erős tömörítés után alaposan be kell öntözni a töveket. A szemzés helye a talaj felszíne alatt legfeljebb 5 cm-rel legyen.
Ültetési ideje
Március – május illetve októbertől a fagyokig.
A konténeres rózsák nyáron is ültethetők.
Ültetési távolság
100 cm
Vadhajtások
Előfordul, hogy az oltás helye alatt vadhajtások képződnek. Ezeket a világos lombszínükről felismerhetjük. Ezeket minden esetben el kell távolítani.