Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
Cikkek importálása
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)
«

Leírás

Öntermékeny, így a termésképzéshez nem kell külön porzó fajtát ültetni. Az egyéves hajtásokon május júniusban képződnek a kezdetben fehér, majd később narancsos-sárga virágok.Ősszel a hajtások tele vannak a gyönyörű, vitaminokban gazdag kivikkel. A gyümölcsök édesek, lédúsak. Hűvös helyen egészen márciusig tárolható. Terméshozatalra a 3. évtől lehet számítani. Kúszónövény, ezért mindenképpen támasztékot - lugast, kordont - igényel. Nagyon dekoratív pergolára felfuttatva is. Teljes napsütésben lesznek a termései a legfinomabbak.Napfényigényes.
Cikkszám 157110
Egy csomag tartalma 1 db
Ár / db
2 490,00 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
kb 14 nap
Elfogyott!

Vetés idő, Gyümölcsszedés ideje, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Vetés idő
Gyümölcsszedés ideje
Virágzási idő
Több információ
Önporzó! Bőséges, ízletes termés!
Botanikai név Actinidia deliciosa 'Solissimo®'
Konténer 9 cm
Ültetési hely Napos
Magasság Kb. 400 cm
HOZZÁADÁS az összehasonlításhoz TERMÉKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Kivik Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A kiwi (Actinidia chinensis): télálló, indás kúszó cserje. Védett fekvésű (ne fagyzugos) helyre telepítse. Laza, semleges vagy gyengén savanyú, tápanyagban gazdag, jó vízellátottságú talajban fejlődik szépen. A pangó vizet és a meszes talajt nem kedveli.
Kétlaki, a terméshez egy hímivarú (porzós) és egy nőivarú (termős) növény szükséges. Egy porzós egyed 4-5 termőhöz elegendő.

A kiwi gyümölcse gazdag C-vitamin forrás, érés után +5 °C-on 4 hónapig tárolható.

Kiwi Piccolo (Actinida arguta): Ez a növény –30 °C-ig teljesen télálló. Öntermékeny, nincs külön nő – és hímivarú egyed. A jobb termékenyülés érdekében célszerű csoportosan (3-4 tő) ültetni, ami jelentősen növeli a terméshozamot. Pompás gyümölcse héjastól ehető.
Metszés
A szőlőhöz hasonlóan kordonos művelés szükséges. Kora tavasszal (februárban) metssze, 4-5 erős vesszőt meghagyva, majd az év folyamán csak a hajtások legyezőszerű eligazítása szükséges. Hajtása télen kissé visszafagyhat, ezeket tavasszal az élő részig vágja vissza. A nyár folyamán zöldmetszéssel is alakítható. ’Piccolo’ Mini kiwi: nem igényel erős metszést, kis ritkítás elegendő.
Öntözés
Ültetéskor alaposan öntözzük be a töveket. Több öntözésre nincs szükség
Tápanyagutánpótlás
Márciusban használjon hosszú hatású műtrágyákat ( Volldünger ), mielőtt még a nagy melegek elkezdődnének.
Téli védelem
A fiatal növényeket néhány évig a fagyoktól tőtakarással védje. A visszafagyott hajtásokat tavasszal az élő részig vágjuk vissza.
Ültetés
Védett fekvésbe telepítse, támrendszer mellé. Az ültetőgödör 50-60 cm széles és 40 cm mély legyen. Konténeres növényt szállítunk. Olyan mélyen ültesse, amilyen mélyen a konténerben volt. Ezután alaposan öntözze be a töveket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és októbertől a fagyokig.
Konténeres növény egész évben ültethető.
Ültetési távolság
Kiwi: 2-3 méter.