Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Kanadai júdásfa

«

Leírás

Alacsony növésű lombhullató fa vagy cserje szétterülő koronával. Virágzata dús. Igénytelen a talajra. Hüvely termése egész télen a fán marad.
A napos és félárnyékos helyeket kedveli. Virágzási idő: április-május. Növekedési magasság: 9 m.
Egy csomag tartalma 1 db
Méret 20-30
db
4 590 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
kb 14 nap
Cikkszám 132278
- + db

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Cercis canadensis
Konténer 1 l
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos, Félárnyék
Végleges magasság Kb. 900 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Díszfák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Nagyon fontos, hogy az egyes növények térigényét jól mérje fel. Ez a koronánál is nagyobb odafigyelést igényel, de sokkal meghatározóbb a gyökérzetnél, kis helyen a növekedés nem kielégítő, illetve a növények idő előtt elpusztulnak.
Metszés

A díszfák általában nagyon kevés metszést igényelnek, elég a száraz, illetve beteg részeket eltávolítani. Metszéskor mindig ügyeljen a korona alakjára, ami lehet csüngő (szomorúfűz, csüngőnyír), oszlopos (oszlopos tölgy), vagy normál (juhar, hárs, nyír, s

A korona metszése: A kellőnél nagyobb koronát körkörösen kell visszametszeni. Túl sűrű korona esetén ritkításra is sor kerülhet.
A díszcseresznye (Prunus), díszalma (Malus) és a szivarfa (Catalpa) esetében csak ritkító metszés szükséges, ha a növekedés ezt indokolttá teszi.

Nagyobb metszési felületeknél használjunk fasebkezelőt.
Öntözés
Olyan területeken, ahol elegendő csapadék hullik- ültetéskor az egyszeri beiszapoló öntözés is elegendő. A homokos- vagy kiszáradásra hajlamos talajok esetében kb. kéthetente öntözés szükséges.
Tápanyagutánpótlás
Az első éven ültetés után tavasszal műtrágyával történjen. A későbbiekben csak szükség szerint.
Téli védelem
A növény természetes, és fajtára jellemző növekedéséhez semmiféle metszésre nincs szükség, ez csak megváltoztatná a növény habitusát.
Ültetés
Minden fának szüksége van a gyökerek megfelelő növekedéséhez elegendő helyhez.
A fákat legtöbbször földlabdával szállítjuk. Az ültető gödörnek minden esetben 20 cm-rel szélesebbnek kell lenni, mint a földlabdának és olyan mélynek, hogy a talaj teljesen elfedje. Az ültető gödröt földdel töltse fel, majd a cserje vagy a fa környékén a földet jól tömörítse össze. Minél lazább a talaj, annál erősebben kell a földet tömöríteni, hogy a gyökerek közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a földdel. Így a talaj víztartalma könnyebben felszívódhat.

A növényeket alaposan iszapoljuk be, a tövek köré peremet képezve akadályozzuk meg a víz elszivárgását. Ha a lombhullató növényt szabad gyökérrel (nem földlabdával szállítottuk) a növények hajtásait ültetéskor vissza kell vágni, mert a növény elvesztette gyökérzetének egy részét, így a földfeletti részeket addig nem tudja elegendő mennyiségű vízzel és tápanyaggal ellátni, amíg újra be nem gyökeresedett. A visszavágással a növény egyensúlya ismét helyreáll, és a növény sokkal erőteljesebben hajt ki, mint vágás nélkül.

A szabadgyökerű díszfákat ültetés előtt mindenképpen áztassa be vízbe néhány órára. Az így felszívatott növény sokkal biztosabban ered meg, könnyebben fejleszt új gyökereket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől a fagyokig.
A konténeres növényeket egész évben ültethetjük.
Ültetési távolság
A kis koronájú díszfák esetében 3-5 m.
A nagy koronájú díszfák esetében 5-10 m.