Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Jiaogulan

«
Erősíti a szívet! Erősíti az immunrendszert!

Leírás

A Jiagulant úgy is nevezik, hogy „ötlevelű ginseng”, mivel hasonlít a gyógyító ginsengre. Azonban a gyógyhatású összetevők mennyisége négyszer magasabb, mint a ginsengnek. Teát friss és szárított leveleiből is lehet készíteni. A friss leveleiből finom saláta is készíthető. A Jiagulan kúszónövény, így még kisebb cserépbe ültetve is jelentős magasságú lehet. Elég szívós növény, így kiültetve csak a föld feletti hajtásai halnak el a tél folyamán, de tavasszal tőről újra kihajt. Ilyen esetben a tövét érdemes lombbal takarni a téli hónapokra.
Egy csomag tartalma 1 db
db
2 990 Ft
Kedvezményes ár 3 darabtól
2 890 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Áprilistól
Cikkszám 102600
- + db

Ültetési idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Több információ
Botanikai név Gynostemma pentaphyllum
Konténer 12 cm
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos, Félárnyék

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Gyógyhatású növények Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Ezeket a növényeket cserépben kapja tőlünk. Nyáron a balkonra, teraszra lehet rakni őket. Tél folyamán az ablakban nevelhetők.
Metszés
A levelek, hajtások szedésével a metszésről is gondoskodunk. Ha mégis szükség lenne egy formára alakításra akkor azt tavasszal tehetjük meg.
Öntözés
Rendszeresen kell öntözni. Ellenben arra mindig figyelnünk kell, hogy ne öntözzük túl a növényünket. Ne álljon soha vízben. A nagyon nedves talaj betegségekhez vagy kipusztuláshoz vezethet.
Tápanyagutánpótlás
A jó fejlődést érdekében rendszeres tápanyag utánpótlásra van szükség. Célszerű valamilyen lassú lebomlású trágyát használni ( Volldünger, Osmocot). Ez folyamatosan oldódik a talajba így a növény hosszabb ideig jut a megfelelő tápanyagokhoz. Így célszerű hetente a tápoldattal való öntözés. Figyelem: soha ne tápoldatozzuk a száraz talajú növényeket. Előtte mindig előzze meg egy öntözés. Ha száraz a növény földje a cserépben, akkor a tápoldatozás megégeti a növényt. Legrosszabb esetben ki is pusztulhat !
Téli védelem
A fagyok elöl a növényeket világos fagymentes helységbe kell vinni. Néhányukat érdemes konyhában vagy nappaliban világos helyen tartani, így a tél folyamán is élvezhetjük a növényt
Ültetés
A növényeket eggyel nagyobb méretű cserépbe kell ültetni. Ehhez jó minőségű virágföldet használjunk.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől novemberig.