Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Fekete berkenye Aronia 'Nero'

«
Erősíti az immunrendszert! Növeli a vérkeringést! Csökkenti a vérnyomást!

Leírás

Aronia ´Nero´ - nagy gyümölcsű fekete berkenye. A szervezetet erősítő, a szervezetben lezajló öregedési folyamatokat lassító energiaforrás! Az aróniából származó bioaktív anyagok általánosan erősítik a szervezetet és az immunitást, így számos betegségben támogató szerként használható. Az aronia meglepően rendszeresen és bőségesen terem. Feltűnő a növényméret és a terméstömeg aránya. A gyümölcsök körülbelül kétszer akkorák, mint a feketeribizli bogyói. A szédítő mennyiségű C-vitamin frissítő ízt ad nekik. Csak akkor szüretelje le őket, ha teljesen puhák és lédúsak. Októberig érnek. Ugyanúgy feldolgozható, mint a ribizli: kiváló befőttekhez, lekvárokhoz, gyümölcslevekhez. Az arónia nem igényes a talajra, a termesztésre és a gondozásra. Ráadásul ez a mintegy 1,5 m magas cserje díszítő értéke sem elhanyagolható. Ősszel szép lilás-piros színűvé válik. Ez a nagy gyümölcsű aronia teljesen fagyálló és önbeporzó. Cserepes növényeket küldünk. Élőhely: teljes napsütés. Érésidő: augusztus-október. Az immunitás erősítése, a vérkeringés javítása, a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentése, a szervezet öregedési folyamatainak lassítása, ebben mind segíthet az arónia!
Egy csomag tartalma 1 db
db
1 890 Ft
Kedvezményes ár 3 darabtól
1 490 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
kb 14 nap
Cikkszám 131070
- + db

Ültetési idő, Gyümölcsszedés ideje

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Gyümölcsszedés ideje
Több információ
Botanikai név Aronia prunifolia 'Nero'
Konténer 9 cm
Téliesítés fagytűrő
Mézelő növények IGEN
Ültetési hely Napos, Félárnyék
Végleges magasság Kb. 150 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Gyógyhatású növények Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Ezeket a növényeket cserépben kapja tőlünk. Nyáron a balkonra, teraszra lehet rakni őket. Tél folyamán az ablakban nevelhetők.
Metszés
A levelek, hajtások szedésével a metszésről is gondoskodunk. Ha mégis szükség lenne egy formára alakításra akkor azt tavasszal tehetjük meg.
Öntözés
Rendszeresen kell öntözni. Ellenben arra mindig figyelnünk kell, hogy ne öntözzük túl a növényünket. Ne álljon soha vízben. A nagyon nedves talaj betegségekhez vagy kipusztuláshoz vezethet.
Tápanyagutánpótlás
A jó fejlődést érdekében rendszeres tápanyag utánpótlásra van szükség. Célszerű valamilyen lassú lebomlású trágyát használni ( Volldünger, Osmocot). Ez folyamatosan oldódik a talajba így a növény hosszabb ideig jut a megfelelő tápanyagokhoz. Így célszerű hetente a tápoldattal való öntözés. Figyelem: soha ne tápoldatozzuk a száraz talajú növényeket. Előtte mindig előzze meg egy öntözés. Ha száraz a növény földje a cserépben, akkor a tápoldatozás megégeti a növényt. Legrosszabb esetben ki is pusztulhat !
Téli védelem
A fagyok elöl a növényeket világos fagymentes helységbe kell vinni. Néhányukat érdemes konyhában vagy nappaliban világos helyen tartani, így a tél folyamán is élvezhetjük a növényt
Ültetés
A növényeket eggyel nagyobb méretű cserépbe kell ültetni. Ehhez jó minőségű virágföldet használjunk.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől novemberig.