Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Fűszernövényt mindenkinek!

Fűszernövényt mindenkinek!

A fűszernövények ültetése fantasztikus módja annak, hogy friss, aromás ízekkel dobjuk fel az ételeket, italokat. Ráadásul nincs is annál jobb, mint amikor a saját kertünk adja ehhez a hozzávalókat! Ezek a növények kis helyen is életképesek, akár teraszon vagy ablakpárkányon is termeszthetők, és nem igényelnek különösebb szakértelmet. Emellett a fűszernövények pozitív hatással vannak a házi kertek biodiverzitására is, hiszen a legtöbbjük vonzza a beporzókat.

Top fűszernövények a konyhakertedbe:

Bazsalikom: Ez az aromás fűszernövény kiváló a paradicsomos ételekhez, pestokészítéséhez, vagy akár friss salátákhoz is. Szereti a napfényt és a jól lecsapolt talajt.

Rozmaring: Egy igazi aromabomba, amely kiválóan illik húsokhoz, levesekhez és egyéb főételekhez. Napimádó, fényigényes növény.

Metélőhagyma: Tökéletes salátákhoz, krémlevesekhez vagy akár omlettekhez is. Szereti a napfényt, de jól bírja az árnyékot is.

Oregánó: Az olasz konyha egyik alapvető fűszernövénye, tökéletes pizzákhoz, tésztákhoz és a mediterrán ételekhez. Napfénykedvelő és szárazságtűrő növény.

Fodormenta: Frissítő íze van, amely remekül illik italokhoz, desszertekhez és néhány közel-keleti ételhez. Gyorsan terjed, így érdemes konténerben tartani.

Citromfű: kellemes citromos illatáról és nyugtató hatásairól ismert, népszerű fűszernövény, amelyet gyakran használnak teákban, fűszerkeverékekben és aromaterápiás termékekben.

Tippek a fűszernövények gondozásához

Napos hely: A legtöbb fűszernövény szereti a napot, ezért olyan helyet válassz, ahol naponta több órát éri őket a napfény.

Jól lecsapolt talaj: Ügyelj arra, hogy a talaj jól lecsapolt legyen, mivel a fűszernövények többsége nem szereti a pangó vizet.

Mértékletes öntözés: Bár az öntözés szükséges, fontos, hogy ne áztassuk el a növényeket. A túl sok víz olyan betegségekhez vezethet, mint a gyökérrothadás.

A saját konyhakert szép és hasznos, különösen azoknak, akik szeretnek a konyhában serénykedni. Az ételek különösen finomak, ha friss, aromás fűszernövényeket használunk!Érdemes sokféle fűszernövényt ültetni, ehhez a teljes kínálatunkat itt találja: https://www.starkl.hu/fuszernovenyek