Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Alpesi rózsa 'Cutie Pie®'

«

Leírás

Messziről teljesen úgy néz ki, mint az alpesi azálea, amit alpesi rózsának is hívnak. Ezért kapta ezt a nevet ez az új rózsa fajta. Tüske nélküli és késő őszig, egész nyáron virágzik. 20 cm magas és kb. 30 cm átmérőjű bokrot nevel. Ennek köszönhetően nem csak utak mellé és ágyások szegélyeként ültethető, de edényben is rendkívül dekoratív. Öntisztuló, így nem szükséges folyamatosan metszeni. A méhek is nagyon kedvelik egyszerű virágait. Mint minden rózsa ez a fajta is kedveli a napot és a humuszos, jó vízáteresztő talajokat. -25 C°-ig bírja a fagyokat. Cserepes növényeket küldünk.
Egy csomag tartalma 1 db
db
3 690 Ft
Kedvezményes ár 5 darabtól
3 290 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
od začátku září
Cikkszám 118055
Elfogyott!

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Rosa 'Cutie Pie®'
Konténer 9 cm
Téliesítés fagytűrő
Mézelő növények IGEN
Ültetési hely Napos
Végleges magasság Kb. 20 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Talajtakaró rózsák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A rózsák a napos és szélvédett helyek növényei. Egészséges növekedésükhöz mélyrétegű, laza, jó vízelvezető, humuszos talajra van szükség, lehetőség szerint szabad, illetve nem minden oldalról zárt helyen. A jó minőségű rózsatő hajtásai zöldek, héjuk sima, fás részek jól beérettek, legalább kettő vagy több hajtással rendelkeznek.
Metszés
A talajtakaró rózsákat télen egyszeri alkalommal 20 cm magasan kell visszavágni.
Öntözés

Csak a töveket öntözze, így a víz könnyebben bejut a talajba, és nem károsítja a bimbókat és a virágokat, valamint nem segíti elő a lisztharmat és a rozsdafoltosság kialakulását.

A rózsa mélyreható gyökerei nyáron is biztosítják a megfelelő vízellátást. Amennyiben mégis öntözni kell, tartsa szem előtt: egyszeri alapos tő beöntözés (30 l/m2) többet ér, mint a napi spriccelés. A rózsákat soha ne öntözze a legnagyobb melegben, inkább reggel vagy este.
Tápanyagutánpótlás
Trágya nélkül a rózsák fogékonyabbak a betegségekre és kártevőkre, növekedésük alábbhagy és bimbóik, virágaik nem kielégítőek. Hasznos, ha késő ősszel vékonyan istállótrágyát szór a tövek mellé, amit tavasszal bedolgoz a talajba. Az idősebb, kifejlett rózsákat ezen kívül még az első virágzáskor érdemes valamely műtrágyával trágyázni. Óvakodjon a túl sok vagy egyoldalú trágyázástól. Augusztus 1. után kerülje a nitrogéntartalmú műtrágyák adagolását, mert indirekt módon elősegítik a lisztharmat fertőzést. Réztartalmú szerrel érdemes ősszel lepermetezni a töveket, ez elősegíti a vesszők beérését. Trágyázáskor nagyon fontos a sok nedvesség. A szer ne kerüljön a levelekre és a virágokra, mert megégetheti azokat. A rózsák számára kaphatók olyan komplex műtrágyák, amelyek alkalmazása esetén a tápanyagpótlás egyáltalán nem jelent problémát.
Téli védelem

Szokatlanul erős fagy vagy tűző nap ellen kitűnő védelem az ágakra rárakott fenyőgally, ami kiszáradás ellen is véd.

A talajtakaró rózsák nem igényelnek téli védelmet. A fagyzugos helyek kivételével a tavaszi kihajtás mindenhol garantált.
Ültetés

Függetlenül attól, hogy ősszel vagy tavasszal ültetjük a rózsákat, mindenképpen fel kell azokat kupacolni.
A feltöltés a kiszáradástól és a fagytól védi a töveket.

Kitakarás csak a sikeres eredés után tavasszal, illetve legkorábban 4 héttel az

Nagyon fontos, hogy pár szabályt az ültetés során betartsunk, amitől növényei még bokrosabbak lesznek. Ássuk ki a gödröt az ültetéshez, helyezzük bele a növényeket és szórjunk a gyökerekre földet. Ültetési távolság 45x45 cm legyen. Nagyon fontos, hogy ültetés után alaposan iszapoljuk be a töveket, majd 5 cm vastagságban fakéreggel takarjuk a talajt. A szemzés helye 5 cm-re a talaj felszíne alatt legyen.
Ültetési ideje
Március – május illetve októbertől a fagyokig.
A konténeres rózsák nyáron is ültethetők.
Ültetési távolság
45 x 45 cm
Vadhajtások
Előfordul, hogy az oltás helye alatt vadhajtások képződnek. Ezeket a világos lombszínükről felismerhetjük. Ezeket minden esetben el kell távolítani.