Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Piszkolja be a kezét a tiszta és friss levegőért!

Hogyan lesz tiszta és friss a levegő? 
 

A fotoszintézis folyamatáról már biztosan mindenki hallott. Ennek során a növények szén-dioxidot vesznek fel a levegőből, és oxigént bocsájtanak ki. Biztosan éreztük már, hogy amikor hátra hagyjuk a nagyvárost és megérkezünk vidékre, valahogyan a levegő is sokkal frissebb és tisztább. 

Gyerekként is mindig jobban esett az alvás vidéken a nagyszüleinknél egy hosszú nap után a kertben. 

De nem kell rögtön az erdő közepére költözni a friss levegőért, ugyanis már néhány növény elültetésével is tisztíthatjuk körülöttünk a levegőt. Ehhez pedig csak egy picit be kell piszkolnunk a kezünket. 

A fák és a bokrok nem csak az egészségünk számára fontos, de Földünk klímájáért is sokat tesznek, ugyanis kiszűrik a levegőből a káros anyagokat a leveleik segítségével. Olyan ez akár egy “zöld tüdő”. A szilárd szennyező anyagok megülepednek a fák és növények leveleink, amiket az eső időnként lemossa, megtisztítja a “szűrőt”.  

Egy 50 éves fa 1 év alatt akár 405 kg szennyeződést képes kiszűrni a levegőből.  

Egyes kutatások pedig arra is rávilágítottak, hogy egyes növények még a pihentető alvásban is nagy segítségünkre lehetnek. 

Milyen növényt ültessünk a tiszta és friss levegőért? 

Ha forgalmas út mellett lakunk érdemes több, magas lombos fát, tűlevelű sövényt, bokrot ültetni, így megszűrhetjük a levegőben szálló port. A lombos fák, sövények, bokrok amellett, hogy tisztán tartják otthonunkat, megszűrik a kinti zajt is. 
 

Azt se felejtsük el, hogy a kertünkbe ültetett növények nem csak a Földünknek és egészségünknek fontos, de rengeteg rovarnak, madárnak és egyéb állatnak ad otthont. 

Óriássövény 
 

EGYEDÜLÁLLÓ NÖVEKEDÉS! 

Mindenféle kerti talajon jól érzi magát és jól fejlődik. Nagyon rövid idő alatt szép, világoszöld lombú sövényt nevel. Természetesen a nyírást nagyon jól tűri, akár 4 méter magas sövény is nevelhető belőle! 5 tő/fm. Lombhullató. 

MEGVÁSÁROLOM

Oltott dió 

 

Egy különösen fagytűrő fajta. Lassú és közepes növekedésű. Napos helyen és jó minőségű - mélyrétegű - talajban gazdagon terem. Termése vékony héjú, így könnyen feltörhető. Ízletes magjának magas az olajtartalma. Néhány év után már sokat teremhet. Érésidő: szeptember vége. 

MEGVÁSÁROLOM

Japán díszcseresznye 

 

Tavasszal tömegével hozza rózsaszín virágait. Télálló. A városi klímát jól tűri. Humuszos, mély talajt igényel. Gyors növekedésű, közkedvelt fajta. Szállítás: kb. 100 cm-es törzsmagassággal. 

MEGVÁSÁROLOM

Mi a helyzet a lakásokkal? Hogy teremtsünk lakásunkba egészséges levegőt? 

Ma már lakásban is könnyedén nevelgethetjük növényeinket, sőt akár gyümölcsöket és zöldségeket is termeszthetünk. 

A Starkl.hu webáruházban rengeteg olyan növény közül válogathat, ami remek választás otthonába, akár szobába, vagy balkonra.