Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Oszlopos tűztövis 'Red Column'

«

Leírás

Oszlopos tűztövis (Pyracantha coccinea 'Red Column') felfelé törő növekedésű tüskés bokor. Nyáron apró, fehér virágaival díszít. Élénkpiros termései melyek egész télen a bokron maradnak, csak úgy vonzzák a tekinteteket. Ideális falak elé vagy élősövénynek ültetni. A gondozása könnyű. Teljesen télálló.
Fényigénye: napos vagy félárnyék. Virágzási idő: május-június. Magasság: 3 m.

Ültetési idő: márciustól májusig és szeptembertől a fagyokig, konténerekbe egész évben ültethető.

Ültetés: napos vagy félárnyékos helyet igényel, árnyékba ültetve kevésbé virágzik. Ha a házfalak mellé ültetik, a háztól legalább 0,5 m távolságot kell tartani, mivel ezen a területen "esőárnyék" van, ahol nagyon kevés csapadék éri, és a növények ebben a száraz zónában nem fejlődnek jól. Sövény ültetésére is alkalmas.

Trágyázás: A lombhullató cserjék tápanyagigénye alacsony, ezért termékeny, nedves talajon nem okoz gondot, ha csak évente egyszer szerves trágyával trágyázzák. Ne lépje túl az ajánlott műtrágyamennyiséget! A túltrágyázás nem növeli a növény díszítőértékét, viszont hátrányosan befolyásolja a növény fagy- és szárazságtűrő képességét. A gyökereket télire mulcsozni lehet például érett komposzttal, amely tavasszal szintén pótolja a tápanyagokat.

Metszés: ha az erőteljesebb metszés mellett dönt, akkor a növényt tavasz előtti fagymentes időben kell formázni. Ekkor már lehetőség van például a megfagyott vagy sérült hajtások eltávolítására, és a növény szükség szerinti visszavágására. Egy évben nem szabad a bokor 1/3-ánál mélyebben levágni. Metszés után, még az idősebb fás részek is jól kihajtanak.
Egy csomag tartalma 1 db
db
2 690 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Márciustól
Cikkszám 13014501
Elfogyott!

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Pyracantha coccinea 'Red Column'
Konténer 1,5 l
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos, Félárnyék
Végleges magasság Kb. 300 cm