Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Ön is megmentheti a bolygót! – Legyen kertje méhlegelő!

Az utóbbi években egyre inkább előtérbe került a környezettudatosság, és az egyik legnagyobb kihívásunk az éghajlatváltozás megállítása és a biológiai sokféleség megőrzése.

Sokan azt gondolják, hogy csak a nagy léptékű változásoknak lehet hatása a bolygó egészségére, de az igazság az, hogy minden apró tevékenység számít!

És mi lenne, ha azt mondanánk, hogy Ön is nagyon sokat tehet a Földünkért?

Hogy, hogyan?

Azzal, hogy méhlegelőt alakít ki a saját kertjében, vagy akár a balkonján.

A méhek szerepe a kertben

A méhek alapvető fontosságúak a környezetünk számára. Először is, ők azok a beporzók, akik segítenek az élelmiszertermelésben. Emellett a méheknek egyre nagyobb szerepük van az éghajlatváltozás elleni küzdelemben is. A méhek által beporzott növények több CO2-t képesek elnyelni, mint a beporzatlan növények, így hozzájárulnak a globális felmelegedés enyhítéséhez is.

Sajnos azonban az utóbbi években a méhpopulációk száma jelentősen csökkent, és ez a biológiai sokféleség csökkenését is jelenti. Ennek oka elsősorban az intenzív mezőgazdaság és az ipari tevékenységek, amelyek számos káros anyagot juttatnak a környezetbe, és mérgezik a méheket.

Ezért fontos, hogy minél több ember segítsen a méheknek és ezzel együtt a Földünknek.

Milyen növényeket ültessünk a tökéletes méhlegelőhöz?

A méheknek számos olyan növényre van szükségük, amelyek pollen- és nektárforrásként szolgálnak számukra.

Csak hogy néhány példát említsünk kínálatunkból:

Böngészne még? Nézze meg mézelő növény kínálatunkat:

Mézelő növények

Ezek a növények nem csak a méheket, de más rovarokat és madarakat is vonzanak, így hozzájárulnak a biológiai sokféleség megőrzéséhez. Emellett pedig kertünk, balkonunk gyönyörű díszei lehetnek a virágok, nem beszélve a bőségesen termő gyümölcsökről, melyeket akár nyersen fogyaszthatunk, vagy akár különböző receptekben is felhasználhatjuk.

Összegezve

Összefoglalva tehát, a méhek kihalása súlyos hatásokkal járhat a bolygónkra, így mindannyiunknak fontos szerepe van abban, hogy megvédjük őket és a környezetüket. Az egyik legjobb módja ennek a méhlegelők kialakítása a saját kertünkben vagy akár a balkonunkon. Olyan növényeket ültetve, amelyek pollen- és nektárforrásként szolgálnak a méhek számára, hozzájárulunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez, és ezáltal a bolygónk egészségéhez is.