Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Nyáron is ültethet hortenziát!

Nyáron is ültethet hortenziát!

A hortenziák világa mindig is lenyűgözte a kertészkedés szerelmeseit, és a Hydrangea paniculata fajták különösen népszerűek gyönyörű virágaik miatt. Két különleges változatot szeretnénk bemutatni: a 'Fraise Melba®' és a 'Vanille-Fraise®' hortenziát.

Hydrangea paniculata 'Fraise Melba®'

A Hydrangea paniculata 'Fraise Melba®' egy vonzó bugás hortenzia, amely Franciaországból származik. Erős hajtásainak végén nyílnak virágai, amelyek virágzás közben gyönyörű átalakuláson mennek keresztül: a kezdeti fehér színről fokozatosan pirosra váltanak. Ez a fajta teljesen télálló, így a hidegebb hónapokban sem kell aggódnunk a növény miatt.

Ez a bugás hortenzia konténeres növényként kapható, így könnyen ültethető és gondozható. A 'Fraise Melba®' legjobban teljes napsütésben, tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő és enyhén savanyú talajban érzi magát. Bár elviseli a szárazabb viszonyokat is, az egyenletes nedvességű talajban egészségesebben fejlődik, és erősebb, szebb virágokat hoz. Fontos megemlíteni, hogy a rendszeres tápanyagutánpótlás segíti a növekedését és a virágzását. Ez a hortenzia ideális vágott virágnak, és szárítva is gyönyörű dekorációt alkothat. A 'Fraise Melba®' jól érzi magát a napon és félárnyékban egyaránt, virágzási ideje pedig júliustól novemberig tart, így hosszú ideig gyönyörködhetünk szépségében.

Hydrangea paniculata 'Vanille-Fraise®'

A Hydrangea paniculata 'Vanille-Fraise®' egy másik dekoratív, nagyvirágú bugás hortenziafajta. Ez a különleges növény virágzás során krémszínűről sötétpirosra változtatja színeit, ami lenyűgöző látványt nyújt a kertben. Ez a fajta is értékes, hiszen egész nyáron át virágzik, és különlegessége miatt bármelyik kert dísze lehet.

A 'Vanille-Fraise®' nyáron is ültethető, és könnyen rendelhető növénywebáruházunkból, biztonságos szállítással. Ez a hortenzia is jól érzi magát a napon és félárnyékban, és hasonlóan a 'Fraise Melba®' fajtához, tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő és enyhén savanyú talajt igényel a legjobb fejlődés érdekében.

Összegzés

A Hydrangea paniculata 'Fraise Melba®' és 'Vanille-Fraise®' hortenziák különleges színváltozásukkal és hosszú virágzási idejükkel bármelyik kert ékkövei lehetnek. Ezek a télálló, könnyen gondozható növények ideálisak vágott virágnak és szárított dekorációnak egyaránt. A megfelelő tápanyagellátással és talajviszonyokkal biztosíthatjuk, hogy hortenziáink a legszebb formájukat mutassák egész nyáron át. Ne habozzon, rendelje meg saját hortenziáját még ma, és varázsoljon egy kis francia eleganciát a kertjébe!