Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
Cikkek importálása
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Kertépítési tippek

Egy rendben tartott, gondozott, virágzó, színekben pompázó kertben öröm az időtöltés. Van egy régi kínai közmondás, amely szerint az egy óráig tartó boldogság érdekében együk tele magunkat finomságokkal, az egy napig tartó boldogságért házasodjuk meg, de ha egy életre szóló boldogságforrást keresünk, akkor építsünk kertet.   Az, hogy kinek mi és mennyi ideig okoz örömöt, természetesen szubjektív, ám általánosan megállapítható, hogy egy kert mind esztétikailag, mind egészségügyileg pozitív hatással van ránk. Az álmaink kertjéhez vezető út azonban több lépéses. Kertépítési tippjeink segítenek álma valóra váltásához.   Első lépésként alkalmassá kell tennünk a rendelkezésre álló területet a kertépítésre. Szabaduljunk meg a gyomoktól, ássuk fel a földet és trágyázzuk meg. A kiválasztott öntözéstechnikai rendszert is még ebben a fázisban kell kiépíteni.   Ezután jöhet a fűmag elültetése, lehetőség szerint tavasszal vagy kora ősszel, szélcsendes időben. Amíg ki nem nő a fű, addig gyakrabban kell locsolni, és ha ezt nyáron, az amúgy is gyakori locsolást igénylő időszakban ültetjük el a fűmagot, úgy magas vízszámlára kell számítanunk. A fűmagot elvetés után bele kell dolgozni a földbe, különben könnyen csipegető madarak eledeléként végezheti.   Utolsó lépésként jön a kert növényekkel, virágokkal, fákkal való beültetése. A növényfajták kiválasztásakor mérlegelni kell az adott növény igényeit, hogy mennyi munka szükséges a gondozásához, és hogy nem idézi-e elő az esetlegesen allergiás családtag tüneteit. Facsemete ültetésénél figyelembe kell vennünk, hogy mekkorára fog nőni, milyen terebélyes lesz a lombozata, mert később a rossz irányba növő fa (pl. villanyvezeték felé) sok gondot okozhat, végső esetben pedig ki kell vágni.   Reméljük, hogy a fenti kertépítési tippek segítenek lépésenként közelebb kerülni álmai kertjének kiépítéséhez! Webáruházunkban szebbnél szebb virágokat vásárolhat, és azok öntözési, ápolási igényeiről is tájékozódhat Ápolási útmutatónkban.

Egy rendben tartott, gondozott, virágzó, színekben pompázó kertben öröm az időtöltés. Van egy régi kínai közmondás, amely szerint az egy óráig tartó boldogság érdekében eg
yük tele magunkat finomságokkal, az egy napig tartó boldogságért házasodjuk meg, de ha egy életre szóló boldogságforrást keresünk, akkor építsünk kertet.

Az, hogy kinek mi és mennyi ideig okoz örömöt, természetesen szubjektív, ám általánosan megállapítható, hogy egy kert mind esztétikailag, mind egészségügyileg pozitív hatással van ránk. Az álmaink kertjéhez vezető út azonban több lépéses. Kertépítési tippjeink segítenek álma valóra váltásához.

Első lépésként alkalmassá kell tennünk a rendelkezésre álló területet a kertépítésre. Szabaduljunk meg a gyomoktól, ássuk fel a földet és trágyázzuk meg. A kiválasztott öntözéstechnikai rendszert is még ebben a fázisban kell kiépíteni.

Ezután jöhet a fűmag elültetése, lehetőség szerint tavasszal vagy kora ősszel, szélcsendes időben. Amíg ki nem nő a fű, addig gyakrabban kell locsolni, és ha ezt nyáron, az amúgy is gyakori locsolást igénylő időszakban ültetjük el a fűmagot, úgy magas vízszámlára kell számítanunk. A fűmagot elvetés után bele kell dolgozni a földbe, különben könnyen csipegető madarak eledeléként végezheti.

Utolsó lépésként jön a kert növényekkel, virágokkal, fákkal való beültetése. A növényfajták kiválasztásakor mérlegelni kell az adott növény igényeit, hogy mennyi munka szükséges a gondozásához, és hogy nem idézi-e elő az esetlegesen allergiás családtag tüneteit. Facsemete ültetésénél figyelembe kell vennünk, hogy mekkorára fog nőni, milyen terebélyes lesz a lombozata, mert később a rossz irányba növő fa (pl. villanyvezeték felé) sok gondot okozhat, végső esetben pedig ki kell vágni.

Reméljük, hogy a fenti kertépítési tippek segítenek lépésenként közelebb kerülni álmai kertjének kiépítéséhez! Webáruházunkban szebbnél szebb virágokat vásárolhat, és azok öntözési, ápolási igényeiről is tájékozódhat Ápolási útmutatónkban.