Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

A rózsavíz felhasználása a gasztronómiában

Ízesítse ételeit rózsavízzel!

 

A rózsavíz ételek, süteménykrémek, masszák, „megbolondításához” is kiváló. Ha ételkészítéshez szeretné használni, kövesse az alábbi lépéseket:

 

Hozzávalók:

 

4 marék illatos rózsaszirom ehető szirmú rózsáról
0,5 liter desztillált víz
edény fedővel
szűrő

 

1. Válogasson 2 marék friss rózsaszirmot. Távolítsa el a szirom fehér alsó részét, annak kesernyés íze miatt.
2. Töltse lefedhető edénybe a desztillált vizet, majd tegye bele a rózsaszirmokat. Legalább szobahőmérsékleten tárolja így 3 napig.
3. A 3. nap után szedje ki a vízből a szirmokat, majd tegyen bele újabb két marék friss rózsaszirmot.  Még melegebb helyiségbe tegye az edényt ezúttal 7 napig!
4. A 7. nap elteltével szedje ki a rózsaszirmokat a vízből. A vizet szűrő segítségével töltse át sötét üvegbe. Az így kapott rózsavíz már felhasználható különféle ételek ízesítésére.

 

 

Tipp: az ételízesítésre szánt rózsavíz készítésénél érdemes törekedni rá, hogy lehetőleg vegyszermentesen nevelt rózsát használjon alapanyagként, vagy legalább ismerje a növényápolás körülményeit. A konyhai felhasználáskor semmiképp nem szabad közvetlenül növényvédőszerrel történő kezelés után „szüretelt” rózsaszirmot használni!


Összegzés: a rózsavíz Indiában és az arab országokban népszerű a gasztronómiában és natúrkozmetikumként is. Van, ahol a házipatikában is helye van, hiszen sokan gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak neki. A rózsavíz némi türelemmel saját kezűleg is könnyedén elkészíthető. Természetesen itt is fontos, az alapanyag minősége. A legjobb, ha a saját kertből, saját nevelésű, szakszerűen gondozott rózsát használ fel. A rózsák hozzáértő gondozásához jó segítséget nyújt az ápolási útmutatónk.