Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Egy egzotikus szépség a kertjében: a kínai kenderpálma

Egy egzotikus szépség a kertjében: a kínai kenderpálma

A kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei) egy lenyűgöző növény, amely egzotikus megjelenésével egyre népszerűbbé válik a kertekben. Ezt a pálmafajtát gyakran választják dísznövényként, mivel nemcsak látványos, de viszonylag könnyen gondozható is. Eredetileg Kelet-Ázsiából származik, és jól ismert hidegtűrő képességéről. Törzse rostos, a levelei sötétzöldek, legyező alakúak, és akár egy méter hosszúak is lehetnek. Ez különleges megjelenést kölcsönöz a növénynek.

A kínai kenderpálma a napos vagy félárnyékos helyeket kedveli, és jól érzi magát a szabadban, ahol megfelelő vízelvezetésű talaj áll rendelkezésére. Bár hidegtűrő, a fiatalabb növényeket érdemes télen takarással védeni a szélsőséges fagyoktól.

Fényigény: Napos vagy félárnyékos hely.

Talajigény: Jó vízelvezetésű, enyhén savas talaj.

Vízigény: Rendszeres öntözés szükséges, különösen a nyári hónapokban.

Gondozási tippek

Öntözés: Rendszeresen öntözzük a növényt, de kerüljük a túlöntözést, mert a pangó víz károsíthatja a gyökereket. Nyáron gyakrabban öntözzük.

Tápanyag: Tavasszal és nyáron használhatunk pálmafák számára kifejlesztett tápoldatot, hogy biztosítsuk a megfelelő tápanyagellátást.

Metszés: Távolítsuk el az elszáradt vagy sérült leveleket, hogy megőrizzük a növény esztétikus megjelenését.

A kép illusztráció

A kínai kenderpálma előnyei

A kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei) karcsú törzsével és nagy, legyező alakú pálmaleveleivel kiválóan illeszkedik bármelyik terasz dekorációjához. A növény akár -10 fokig is ellenáll a fagyoknak, ezért nálunk általában cserépben nevelik, így könnyen mozgatható. Téli átvészelésére elegendő egy világos garázs, ahol a növény védve van az extrém hidegtől. Az áruházunkban kapható kínai kenderpálma végleges magassága körülbelül 10 méter, így impozáns megjelenésével valódi ékessége lehet a kertnek vagy terasznak. Webáruházunkban erős, fiatal növényeket kínálunk, amelyek gyorsan alkalmazkodnak új környezetükhöz.

Betegségek és kártevők

A kínai kenderpálma általában ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben, de időnként előfordulhatnak problémák, mint például levélfoltosodás vagy gombás fertőzések. A megfelelő öntözéssel és tápanyagellátással minimalizálhatjuk ezek előfordulását.

Összegzés

A kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei) jó választás mindazok számára, akik egzotikus, mégis könnyen gondozható növényt keresnek kertjükbe. Látványos megjelenése és hidegtűrő képessége miatt ideális választás a magyar kertek számára is. Ha szeretné kertjét, teraszát egy különleges növénnyel gazdagítani, a kínai kenderpálma remek döntés lehet. További információkért és a kínai kenderpálma megvásárlásához látogasson el a Strakl.hu webáruházba!