Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Nincs kertje? Neveljen bogyós gyümölcsöket a teraszán!

A balkonkertészet egyre népszerűbb, és miért is ne lenne az, hiszen a friss, otthon termesztett gyümölcsök ízével semmi nem képes vetekedni. A bogyós gyümölcsök különösen jó választások, mert sok fajta közülük kicsi helyigényes. Akár cserépben, dézsában, függőkosarakban vagy kisebb magaságyásban is nevelhetők. Ráadásul legtöbbjük mézelő növény, melyet a méhek nagyon kedvelnek.

Milyen bogyós gyümölcsöket érdemes a teraszon nevelni?

Eper

Az eprek igazi kedvencei a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt! Ezek a gyönyörű, édes gyümölcsök cserepekben, dézsákban és függőkosarakban is jól érzik magukat. Válasszon olyan fajtát eperkínálatunkból, mint az „Delikatess” csüngőeper, a „Super Star” kúszóeper vagy a „Summer Breeze Snow”, amely hosszan, akár több hullámban is terem, biztosítva a friss gyümölcsöket egész nyáron át.

Málna

Bár a hagyományos málnabokrok elég nagy helyet foglalhatnak, léteznek kifejezetten konténeres termesztésre nemesített fajták, mint például a „Little Sweet Sister”. Ez a fajta tökéletes balkonládába, bőséges és rendszeres termést hoz.

Áfonya

Az áfonyabokrok nemcsak finom gyümölcsöket, de gyönyörű lombkoronát és őszi színeket is biztosítanak. Válasszon kisebb termetű, cserépben is jól nevelhető fajtát, mint a „Baby Blue”. Fontos, hogy savanyú talajt igényel, így ültetéskor biztosítson számára megfelelő tőzeges földkeveréket.

Ribizli

A ribizli és az egres kisebb növekedési formájú változatai is remekül alkalmazkodnak a balkonon való neveléshez. Az oszlopos ribizli kitűnő választás kis helyre, de legalább 15 literes edény szükséges a neveléséhez. Ugyanez igaz a sárga oszlopos egresre és a piros oszlopos egresre. Ezek a növények nemcsak finom gyümölcsöket hoznak, de a leveleik és virágaik is díszítik a teret, ráadásul a méhek is kedvelik.

Gondozási tippek

  • Napfény: A legtöbb bogyós gyümölcs szereti a napot, így biztosítson számukra legalább 6-8 óra közvetlen napfényt naponta.
  • Öntözés: Rendszeresen öntözze őket, különösen a melegebb hónapokban. Ügyeljen arra, hogy a földje mindig nedves legyen.
  • Tápoldatozás: Használjon kiegyensúlyozott, lassan oldódó tápoldatot a növekedési időszakban, hogy támogassa a bőséges termést.

A bogyós gyümölcsökkel gazdagíthatja az étrendjét, szépítheti teraszát, és még a méhekkel is jót tesz. Nézzen körül weboldalunkon, ahol megtalálhatja teraszon is nevelhető egyéb növényeink széles választékát ápolási útmutatókkal, gondozási tippekkel! Ne, vonakodjon, kezdjen el még ma kertészkedni a balkonján!