Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Azálea 'Schubert'

«

Leírás

Dekoratív, rózsaszín virágai április májusban nyílnak. Bőségesen virágzik, magassága kb. 1 m lesz. Ha megfelelő mennyiségű vizet kap, akkor levelei egészen tavaszig megmaradnak. A félárnyékos és árnyékos helyeket kedveli. Savanyú és jó vízelvezetésű talajt igényel. Ha metszéssel szeretné formázni, a virágzás utáni június a megfelelő időpont erre.

Tipp: Ha az azáleák levelei sárgásak, az annak a jele, hogy a talaj túl meszes. Ez speciális műtrágyával megszüntethető. Célszerű továbbá nem lúgos esővízzel öntözni.
Egy csomag tartalma 1 db
db
4 890 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Március végétől
Cikkszám 141118
- + db

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Azalea japonica 'Schubert'
Konténer 13 cm
Téliesítés Téli védelem
Ültetési hely Félárnyék, Árnyék
Végleges magasság Kb. 100 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Rhododendronok Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A rhododendronok és azáleák mészkerülő és páraigényes növények. Csak olyan helyre ültethetők, ahol a talaj savanyú, vagy számukra különleges termőhelyet létesítünk (a talajt ki kell cserélni savanyú tőzegre vagy tőzeg és fakéreg keverékére). A 4. 5-5 pH értékű földkeverék optimális a rhododendronok számára, de még az 5-5. 8 pH értéket is elviseli a növény. Készen kapható rhododendron földkeverék.
A rhododendronok különösen a nagyvirágú fajták – az egyenletes növekedéshez – azonos kémhatású talajt, és meghatározott páratartalmat igényelnek. A félárnyék a siker előfeltétele. Olyan területeken ahol sok a csapadék, kielégítő a levegő páratartalma és megfelelő az öntözés, ott a rhododendronok napos helyeken is kifogástalanul nőnek! Igazán erdei fenyők alatt érzik jól magukat. A rhododendronok finom gyökérzete nem tör sem mélyre sem oldalirányba. Ez az előny hosszú gyökerű fákkal csoportosan kiültetve hátrányt is jelenthet; a rhododendronok folyamatosan elegendő mennyiségű vizet és tápanyagot igényelnek. Ha a növényeken a rövid ideig tartó szárazság vagy a pangó nedvesség látható mértékű károsodást okozott, az már gyakorlatilag nem hozható helyre.

Néhány évig megfelelő nagyságú edényben is nőnek és virágoznak a rhododendronok és azáleák. Fontos, hogy kielégítő mennyiségű vizet és tápanyagot kapjanak, és fagymentes helyen teleltesse át.
Metszés

Óvatos oldalirányú nyomással az elnyílt virágok könnyen eltávolíthatók.

Tavasszal, ha szükséges visszametszhetjük a rhododendronokat. Ezt azonban csak akkor tegyük, ha ezt a bokor formája, alakja (gyenge széteső bokorforma) ezt indokolttá teszi. Azt azonban tudnunk kell, ha a hajtás csúcsokat visszametsszük, abban az évben (mindamellett következő évben bokrosabb, teltebb lesz növényünk) virágzásra sem számíthatunk.
Az elnyílt virágok kitörését ne mulassza el, mert ellenkező esetben a következő évben nem lesz új bimbóképződés.
Öntözés
Azokon a helyeken, ahol a csapi víz túlságosan kemény és meszes, ott csak esővizet használjon az öntözéshez.
Tápanyagutánpótlás

A rododendronoknak és azáleáknak nincs kiterjedt gyökérzetük, ezért csak a növény közvetlen közelében adjon vizet és tápanyagot.

A talajnedvesség változása automatikusan a tápanyagutánpótlás koncentrációját is megváltoztatja, ezért a rhododendronokkal olyan helyen érhetünk el sikert, ahol a talajból folyamatosan elegendő mennyiségű tápanyagot tudnak felvenni. Az évenkénti trágyázás növeli a talaj humusztartalmát és ez által kiegyensúlyozott tápanyagutánpótlást biztosít a növénynek.
Téli védelem

Hosszabb fagy és tűző nap ellen úgy védekezhet, hogy fenyőgallyakkal takarja a növényeket. A gallyakat alacsonyabb fajtáknál rakja rá a növényre, magasabb növények esetében a napos oldal elé helyezze, vagy szúrja a talajba. Ahol sok hó van, ott kötözze ös

A rhododendronokat és azáleákat a tél beállta előtt az örökzöld növényekhez hasonlóan lássa el megfelelő mennyiségű vízzel.
Kényesebb fajták számára legtöbbször nem a hideg, hanem a téli napsugárzás jelent veszélyt.
Ültetés

A rhododendronok néha évek múlva vesztenek eredeti szépségükből, különösen meszes talajokon nem fejlődnek elég kielégítően. Ilyen helyeken intenzív ápolás ellenére is elsárgulnak a levelek és alig virágzik a növény. Ebben az esetben ültesse át más helyre

A rhododendronokat és azaleákat cserépben szállítjuk.
Ültetés előtt a növényeket cseréppel együtt helyezze vízbe, hogy teleszívhassák magukat nedvességgel, majd óvatosan vegye ki a cserépből. Ásson ültetőgödröt, a rossz talajt cserélje jó minőségű kerti földkeverékre, amelybe tőzeget és hosszú (tartós) hatású szerves trágyát is keverjen.

Ahol nagyon magas a talaj mésztartalma, ott 1x1x1 méteres ültetőgödröt ásson, töltse fel rhododendronfölddel – vagy tőzeg, fenyőkéreg és általános kerti föld keverékével (1: 0, 5: 1 arányban).

Ültetés után öntözze meg alaposan a növényeket. Ehhez az esővíz a legmegfelelőbb.
Ültetési ideje
A konténeres és edényes növények egész évben ültethetők.
Ültetési távolság
A rhododendronok: 1 - 3 db/m2
Törpe rhododendronok: 5 - 7 db/m2

Azáleák: 3 - 5 db/m2