Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Oszlopos gyümölcsfa: kompakt kertészeti csodák minden kertbe!

Az oszlopos gyümölcsfák egyre népszerűbbek a városi kertészek és a kisebb kertek tulajdonosai körében. Ezek a különleges növények egyre több figyelmet kapnak, tökéletes választást jelentenek azok számára, akik helytakarékos megoldásokat keresnek. Most az oszlopos alma, körte, szilva, sárgabarack és meggy fajtákat vesszük górcső alá, bemutatva, hogy hogyan illeszkednek ezek a csodálatos fák a kis kertekbe és teraszokra.

Mi az az oszlopos gyümölcsfa?

Az oszlopos gyümölcsfa egy különleges nemesítésű fa, amelynek jellegzetessége a szorosan álló, felfelé törő ágszerkezet, mely minimalizálja a helyigényt. Ezek a fák kevesebb metszést igényelnek, és könnyebben kezelhetőek, mint a hagyományos társaik.

Oszlopos alma: az örök kedvenc

Az oszlopos almák ideálisak a kisebb kertekbe. Fajtától függően, többféle ízvilágot kínálnak, az édes-citromostól a mélyen aromásig. Ha kedveli az ízletes almát, ajánljuk figyelmébe 'Villandry®' fajtánkat, melyet egy francia nemesítőnek, Georges Delbard-nak köszönhetünk, vagy a szintén az ő munkásságát dicsérő, kissé savanykás és ellenálló fajta ’Cheverny®’-t!

Kompakt körték: elegancia és íz

A körtefák között is találunk oszlopos változatokat, mint például az erőteljes aromájú 'Condora®' vagy a lédús 'Obelisk’®. Ezek a fajták nem csak helytakarékosak, de ízletes gyümölcsöket is termelnek, amelyek tökéletesek friss fogyasztásra és tartósításra egyaránt.

Szilva: csemege kis kertekbe

Az oszlopos szilvafajták, úgy mint az 'Anja®’, vagy a lédús, zamatos ’Aprimira®’ kompakt növekedési formájukkal kitűnően alkalmazkodnak szűkös térviszonyokhoz. Ezek a fajták ellenállóak és kevés gondozást igényelnek, miközben bő termést hoznak.

Sárgabarack: napfény a kertben

Az oszlopos sárgabarack, mint a 'Campanilo®’, nemcsak hogy helytakarékos megoldást kínál, de a kert dísze lehetnek. A nagy gyümölcsök már július közepén érnek!

Az oszlopos meggy: az új családtag

Az oszlopos meggyfa egy viszonylag új tagja a kompakt gyümölcsfák családjának. Ízletes fajtája a webáruházunkban is kapható, mézelő ’Manyard ®’, mely kiváló likőr alapanyag is lehet!

Hogyan ültessünk oszlopos gyümölcsfát?

Az oszlopos gyümölcsfák ültetésekor fontos a megfelelő hely kiválasztása. Napfényben gazdag, jól szellőző helyet válasszunk, és ügyeljünk a megfelelő távolság betartására a fák között. A talaj előkészítése kulcsfontosságú, győződjünk meg arról, hogy tápanyagban gazdag és jól szikkadó.

Összegzés

Az oszlopos gyümölcsfák tökéletes választást jelentenek mindenki számára, aki szeretné kihasználni kertjének minden négyzetcentiméterét. Legyen szó oszlopos almáról, körtéről, szilváról, meggyről vagy sárgabarackról, ezek a növények bőséges termést és kertészeti örömöket ígérnek kis helyeken is. Ne hagyja ki az alkalmat, hogy ezekkel a csodálatos fákkal gazdagítsa kertjét!