Írja a cikkszám és a mennyiséget.

+

'The Fairy' talajtakaró rózsa

'The Fairy' talajtakaró rózsa

Leírás

A telt virágokból álló lecsüngő virágzatát a levelek felett hozza. Júniustól egészen őszig virágzik. Erőteljes növekedésű fajta. Szépségét kiemelheti, ha levendulával együtt ülteti az ágyásokba. Így erős kontrasztot alkot a levendula kék, és a The Fairy rózsaszín virága. Jól bírja a téli hideget is.

Részletek

Elrejt

Kedvez-mény!
  • Ár 1 790 FT

  • Akciós ár 3 db-tól1 690 FT

+

-

Fagyokig tartó virágzás!

Botanikai megnevezés Rosa 'The Fairy'
Cikkszám 116020
Konténer 9 cm
Kifejlett növény mérete kb. 60 cm
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos

Ültetés, Virágzási idő

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Ültetés
Virág

Ápolási útmutató

Útmutató nyomtatása Mindent megmutat Mindent elrejt
Általános ismertető
A rózsák a napos és szélvédett helyek növényei. Egészséges növekedésükhöz mélyrétegű, laza, jó vízelvezető, humuszos talajra van szükség, lehetőség szerint szabad, illetve nem minden oldalról zárt helyen. A jó minőségű rózsatő hajtásai zöldek, héjuk sima, fás részek jól beérettek, legalább kettő vagy több hajtással rendelkeznek.
Metszés
A talajtakaró rózsákat télen egyszeri alkalommal 20 cm magasan kell visszavágni.
Öntözés
A rózsa mélyreható gyökerei nyáron is biztosítják a megfelelő vízellátást. Amennyiben mégis öntözni kell, tartsa szem előtt: egyszeri alapos tő beöntözés (30 l/m2) többet ér, mint a napi spriccelés. A rózsákat soha ne öntözze a legnagyobb melegben, inkább reggel vagy este.
Csak a töveket öntözze, így a víz könnyebben bejut a talajba, és nem károsítja a bimbókat és a virágokat, valamint nem segíti elő a lisztharmat és a rozsdafoltosság kialakulását.
Tápanyagutánpótlás
Trágya nélkül a rózsák fogékonyabbak a betegségekre és kártevőkre, növekedésük alábbhagy és bimbóik, virágaik nem kielégítőek. Hasznos, ha késő ősszel vékonyan istállótrágyát szór a tövek mellé, amit tavasszal bedolgoz a talajba. Az idősebb, kifejlett rózsákat ezen kívül még az első virágzáskor érdemes valamely műtrágyával trágyázni. Óvakodjon a túl sok vagy egyoldalú trágyázástól. Augusztus 1. után kerülje a nitrogéntartalmú műtrágyák adagolását, mert indirekt módon elősegítik a lisztharmat fertőzést. Réztartalmú szerrel érdemes ősszel lepermetezni a töveket, ez elősegíti a vesszők beérését. Trágyázáskor nagyon fontos a sok nedvesség. A szer ne kerüljön a levelekre és a virágokra, mert megégetheti azokat. A rózsák számára kaphatók olyan komplex műtrágyák, amelyek alkalmazása esetén a tápanyagpótlás egyáltalán nem jelent problémát.
Téli védelem
A talajtakaró rózsák nem igényelnek téli védelmet. A fagyzugos helyek kivételével a tavaszi kihajtás mindenhol garantált.
Szokatlanul erős fagy vagy tűző nap ellen kitűnő védelem az ágakra rárakott fenyőgally, ami kiszáradás ellen is véd.
Ültetés
Nagyon fontos, hogy pár szabályt az ültetés során betartsunk, amitől növényei még bokrosabbak lesznek. Ássuk ki a gödröt az ültetéshez, helyezzük bele a növényeket és szórjunk a gyökerekre földet. Ültetési távolság 45x45 cm legyen. Nagyon fontos, hogy ültetés után alaposan iszapoljuk be a töveket, majd 5 cm vastagságban fakéreggel takarjuk a talajt. A szemzés helye 5 cm-re a talaj felszíne alatt legyen.
Függetlenül attól, hogy ősszel vagy tavasszal ültetjük a rózsákat, mindenképpen fel kell azokat kupacolni.
A feltöltés a kiszáradástól és a fagytól védi a töveket.

Kitakarás csak a sikeres eredés után tavasszal, illetve legkorábban 4 héttel az
Ültetési ideje
Március – május illetve októbertől a fagyokig.
A konténeres rózsák nyáron is ültethetők.
Ültetési távolság
45 x 45 cm
Vadhajtások
Előfordul, hogy az oltás helye alatt vadhajtások képződnek. Ezeket a világos lombszínükről felismerhetjük. Ezeket minden esetben el kell távolítani.

Kapcsolódó cikkek