Írja a cikkszám és a mennyiséget.

+

Szőlő 'Kismis Moldavskij'

Szőlő 'Kismis Moldavskij'

Leírás

Hatalmas fürtű - akár 800 gr is - lilás-piros színű szőlő. Bőtermő, magnélküli fajta!

Részletek

Elrejt

 • Ár 1 690 FT

 • Amennyiben 3 db / csom. -ot az Bogyós gyümölcsök kategóriából vásárol, akkor ezekből a termékekből 15% kedvezményt biztosítunk. (Ez a termék is ebben a kategóriában található)

+

-

Magnélküli!

Botanikai megnevezés Vitis vinifera 'Kišmiš Moldavskij'
Cikkszám 156470
Téliesítés fagytűrő
Szállítási mód Szabadgyökerű
Ültetési hely Napos

Ültetés, Gyümölcsszedés ideje

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Ültetés
Gyümölcsszedés ideje

Ápolási útmutató

Útmutató nyomtatása Mindent megmutat Mindent elrejt
Általános ismertető
Javasoljuk, hogy ültetés előtt olvassa át a rendelkezésre álló szakkönyveket és kérjen tanácsot tapasztaltabb ismerőseitől. Hangsúlyozzuk a növényvédelem, a talaj, az ültetési hely és a helyes metszés fontosságát, mert megfelelő termés csak ezen tényezők optimális biztosítása esetén várhatunk.
Cégünk a szőlők oltásait viaszréteggel védi amit nem kell eltávolítani a növényről. A szőlő meleg és napfényigényes, humuszban gazdag laza talajt szereti.
Metszés
Február vége és április eleje között vágja vissza a szőlőt két rügyre (legfelső rügy kifelé nézzen) a hajtásokból legfeljebb 3-4 db-ot hagyjon meg, így ezekből erős hajtások fejlődnek, amiket támrendszerhez kötözhet. Azonban ügyeljen arra, hogy a metszlap ferde legyen. Június elején ritkítsa ki a túl sűrűn nőtt hajtásokat.
Az első év után a hajtásokat a támrendszerhez kell rögzíteni a kívánt formának megfelelően.
Öntözés
Az első év után a hajtásokat a támrendszerhez kell rögzíteni a kívánt formának megfelelően.
Tápanyagutánpótlás
Hosszú hatástartamú műtrágyákkal és 3-4 évenként istállótrágya kijuttatásával történjen. Ideje tavasszal március közepe táján optimális.
Téli védelem
A gyalog- illetve a fejművelésű tőkék esetében (ahol nincs támrendszer) ősszel kupacoljuk fel a töveket földdel, amit a következő évben tavasszal fokozatosan távolítsunk el. A kordon- és lugas művelésű szőlők esetében a tőke gyökérnyaki részén hagyott 1-2 rügyes biztosí-tócsappal védekezhetünk a fagyok ellen. A talajt a tövek körül komposzttal vagy lombbal takarhatjuk.
Ültetés
Ültetés előtt alaposan készítse elő a talajt. Egy-egy különálló tőke ültetéséhez 60x60 cm nagyságú, 60 cm mélységű gödör szükséges. Az ültetőgödör aljára komposztot, érett trágyát tegyen, a trágyára vékony rétegben szórjon földet, hogy a növény gyökere ne érintkezzen vele. Ültetés előtt a vesszőket 1-2 napra állítsa vízbe. A gyökereket 10-15 cm-re vágja vissza, és úgy tegye a növényt a gödörbe, hogy az oltás a talaj szintjével egy magasságban legyen. Alapos öntözés (beiszapolás) után takarja 10-15 cm magasságban a vesszőket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és októbertől a fagyokig.
Konténeres növények egész évben ültethetők.

Kapcsolódó cikkek

 • Málna 'Himbo Top®'

  Málna 'Himbo Top®'

  Csomag tartalma:2 db

  a: 3 csomagtól 2 290.00 FT

  2 490 FT

  +

  -

 • Glen Coe

  Glen Coe

  Csomag tartalma:1 db

  a: 3 csomagtól 2 290.00 FT

  2 490 FT

  +

  -