Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Rózsa 'Rose de Resht'

«
Illatos

Leírás

Damaszkuszi rózsa, mely az illatának köszönhetően remek rózsaparfüm alapanyag. Szirmait azonban nem csak parfüm, hanem még likőr és rózsavíz készítéséhez is használhatjuk. Júliustól egészen a fagyokig virágzik.
Egy csomag tartalma 1 db
db
2 690 Ft
Kedvezményes ár 3 darabtól
2 390 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Márciustól
Cikkszám 115180
- + db

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Rosa 'Rose de Resht'
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos
Vágottvirágnak IGEN
Minőség Szabadgyökerű
Végleges magasság Kb. 100 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bokorrózsák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A rózsák a napos és szélvédett helyek növényei. Egészséges növekedésükhöz mélyrétegű, laza, jó vízelvezető, humuszos talajra van szükség, lehetőség szerint szabad, illetve nem minden oldalról zárt helyen. A jó minőségű rózsatő hajtásai zöldek, héjuk sima, fás részek jól beérettek, legalább kettő vagy több hajtással rendelkeznek. Nemes rózsák: tearózsák, nagyobb floribunda rózsák Ágyásrózsák: a polyantha- és floribundarózsák
Metszés
A bokorrózsákat nem kell visszavágni.
Két csoportjukat különböztetjük meg: - többször nyílók, illetve egyszer nyílók (ún. parkrózsák).

Egyszer nyíló bokorrózsák - parkrózsák

Az ültetés évében 2-3 szemre metssze vissza. Később elégséges a bokrok ritkítása, mert virágzó hajtás csak a többéves ágakon fejlődik. A beteg, elhalt, túl sűrűn nőtt ágakat is távolítsa el.
Öntözés

Csak a töveket öntözze, így a víz könnyebben bejut a talajba, és nem károsítja a bimbókat és a virágokat, valamint nem segíti elő a lisztharmat és a rozsdafoltosság kialakulását.

A rózsa mélyreható gyökerei nyáron is biztosítják a megfelelő vízellátást. Amennyiben mégis öntözni kell, tartsa szem előtt: egyszeri alapos tő beöntözés (30 l/m2) többet ér, mint a napi spriccelés. A rózsákat soha ne öntözze a legnagyobb melegben, inkább reggel vagy este.
Tápanyagutánpótlás
Trágya nélkül a rózsák fogékonyabbak a betegségekre és kártevőkre, növekedésük alábbhagy és bimbóik, virágaik nem kielégítőek. Hasznos, ha késő ősszel vékonyan istállótrágyát szór a tövek mellé, amit tavasszal bedolgoz a talajba. Az idősebb, kifejlett rózsákat ezen kívül még az első virágzáskor érdemes valamely műtrágyával trágyázni. Óvakodjon a túl sok vagy egyoldalú trágyázástól. Augusztus 1. után kerülje a nitrogéntartalmú műtrágyák adagolását, mert indirekt módon elősegítik a lisztharmat fertőzést. Réztartalmú szerrel érdemes ősszel lepermetezni a töveket, ez elősegíti a vesszők beérését. Trágyázáskor nagyon fontos a sok nedvesség. A szer ne kerüljön a levelekre és a virágokra, mert megégetheti azokat. A rózsák számára kaphatók olyan komplex műtrágyák, amelyek alkalmazása esetén a tápanyagpótlás egyáltalán nem jelent problémát.
Téli védelem

Szokatlanul erős fagy vagy tűző nap ellen kitűnő védelem az ágakra rárakott fenyőgally, ami kiszáradás ellen is véd.

A földdel, tőzeggel vagy komposzttal történő feltöltés, illetve istállótrágyával vagy lombbal való takarás (mulcsozás) megfelelő védelmet nyújt. A túl korai téli védelemmel az ellenkező hatás érhető el, mert a hajtások nem tudnak beérni, ezért télen elfagyhatnak. A fagy ellen a hajtások beérése a legbiztosabb védelem.
Ültetés

Függetlenül attól, hogy ősszel vagy tavasszal ültetjük a rózsákat, mindenképpen fel kell azokat kupacolni.
A feltöltés a kiszáradástól és a fagytól védi a töveket.

Kitakarás csak a sikeres eredés után tavasszal, illetve legkorábban 4 héttel az

A hajtásokat kb. 15-20 cm magasan, a gyökereket 20 cm-re ajánljuk visszavágni és 24 órára vízbe kell őket állítani. Az ültetőgödör olyan mély és széles legyen, hogy a gyökerek mellé laza morzsalékos talaj kerüljön. A beáztatott töveket állítsa be a gödörbe, majd a gyökereket takarja be földdel. Erős tömörítés után alaposan be kell öntözni a töveket. A szemzés helye a talaj felszíne alatt legfeljebb 5 cm-rel legyen.
Ültetési ideje
Március – május illetve októbertől a fagyokig.
A konténeres rózsák nyáron is ültethetők.
Ültetési távolság
80 - 100 cm
Vadhajtások
Előfordul, hogy az oltás helye alatt vadhajtások képződnek. Ezeket a világos lombszínükről felismerhetjük. Ezeket minden esetben el kell távolítani.