Írja a cikkszám és a mennyiséget.

+

Medvehagyma

Medvehagyma

Elfogyott!

Leírás

Ritka az a növény, amit az ínyencek tavasszal ennyire várnak. Érthető a lelkesedés, hiszen a finomabb ételekhez és a jobb egészséghez is segítséget nyújt. A hagyma késő tavasszal visszahúzódik. Így előfordulhat, hogy szállításkor egy levelek nélküli, földdel teli cserepet kap. Természetesen elültetve, következő tavasszal ismét kihajt a medvehagyma.

Részletek

Elrejt

Kedvez-mény!
  • Ár 740 FT

  • Akciós ár 3 db-tól690 FT

Elfogyott!

Régóta használt gyógynövényünk!

Botanikai megnevezés Allium ursinum
Cikkszám 102450
Konténer 10,5 cm
Kifejlett növény mérete 30 - 40 cm
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Félárnyék / Árnyék

Ültetés, Virágzási idő

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Ültetés
Virág

Ápolási útmutató

Útmutató nyomtatása Mindent megmutat Mindent elrejt
Általános ismertető
Ezeket a növényeket cserépben kapja tőlünk. Nyáron a balkonra, teraszra lehet rakni őket. Tél folyamán az ablakban nevelhetők.
Metszés
A levelek, hajtások szedésével a metszésről is gondoskodunk. Ha mégis szükség lenne egy formára alakításra akkor azt tavasszal tehetjük meg.
Öntözés
Rendszeresen kell öntözni. Ellenben arra mindig figyelnünk kell, hogy ne öntözzük túl a növényünket. Ne álljon soha vízben. A nagyon nedves talaj betegségekhez vagy kipusztuláshoz vezethet.
Tápanyagutánpótlás
A jó fejlődést érdekében rendszeres tápanyag utánpótlásra van szükség. Célszerű valamilyen lassú lebomlású trágyát használni ( Volldünger, Osmocot). Ez folyamatosan oldódik a talajba így a növény hosszabb ideig jut a megfelelő tápanyagokhoz. Így célszerű hetente a tápoldattal való öntözés. Figyelem: soha ne tápoldatozzuk a száraz talajú növényeket. Előtte mindig előzze meg egy öntözés. Ha száraz a növény földje a cserépben, akkor a tápoldatozás megégeti a növényt. Legrosszabb esetben ki is pusztulhat !
Téli védelem
A fagyok elöl a növényeket világos fagymentes helységbe kell vinni. Néhányukat érdemes konyhában vagy nappaliban világos helyen tartani, így a tél folyamán is élvezhetjük a növényt
Ültetés
A növényeket eggyel nagyobb méretű cserépbe kell ültetni. Ehhez jó minőségű virágföldet használjunk.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől novemberig.

Kapcsolódó cikkek