Írja a cikkszám és a mennyiséget.

+

Japán díszcseresznye

Japán díszcseresznye

Elfogyott!

Leírás

Tavasszal tömegével hozza rózsaszín virágait. Télálló. A városi klímát jól tűri. Humuszos, mély talajt igényel. Gyors növekedésű, közkedvelt fajta. Szállítás: kb. 100 cm-es törzsmagassággal.

Részletek

Elrejt

Mézelő növények
  • Ár 4 900 FT

  • Csomag tartalma1 db

Elfogyott!

Ezernyi rózsaszín virág!

Botanikai megnevezés Prunus serrulata 'Kanzan' Stamm
Cikkszám 130120
Kifejlett növény mérete 300 - 500 cm
Téliesítés fagytűrő
Szállítási mód Szabadgyökerű
Méret 100 cm
Ültetési hely Napos
Mézelő növények Igen

Ültetés, Virágzási idő

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Ültetés
Virág

Ápolási útmutató

Útmutató nyomtatása Mindent megmutat Mindent elrejt
Általános ismertető
Nagyon fontos, hogy az egyes növények térigényét jól mérje fel. Ez a koronánál is nagyobb odafigyelést igényel, de sokkal meghatározóbb a gyökérzetnél, kis helyen a növekedés nem kielégítő, illetve a növények idő előtt elpusztulnak.
Metszés
A korona metszése: A kellőnél nagyobb koronát körkörösen kell visszametszeni. Túl sűrű korona esetén ritkításra is sor kerülhet.
A díszcseresznye (Prunus), díszalma (Malus) és a szivarfa (Catalpa) esetében csak ritkító metszés szükséges, ha a növekedés ezt indokolttá teszi.

Nagyobb metszési felületeknél használjunk fasebkezelőt.
A díszfák általában nagyon kevés metszést igényelnek, elég a száraz, illetve beteg részeket eltávolítani. Metszéskor mindig ügyeljen a korona alakjára, ami lehet csüngő (szomorúfűz, csüngőnyír), oszlopos (oszlopos tölgy), vagy normál (juhar, hárs, nyír, s
Öntözés
Olyan területeken, ahol elegendő csapadék hullik- ültetéskor az egyszeri beiszapoló öntözés is elegendő. A homokos- vagy kiszáradásra hajlamos talajok esetében kb. kéthetente öntözés szükséges.
Tápanyagutánpótlás
Az első éven ültetés után tavasszal műtrágyával történjen. A későbbiekben csak szükség szerint.
Téli védelem
A növény természetes, és fajtára jellemző növekedéséhez semmiféle metszésre nincs szükség, ez csak megváltoztatná a növény habitusát.
Ültetés
Minden fának szüksége van a gyökerek megfelelő növekedéséhez elegendő helyhez.
A fákat legtöbbször földlabdával szállítjuk. Az ültető gödörnek minden esetben 20 cm-rel szélesebbnek kell lenni, mint a földlabdának és olyan mélynek, hogy a talaj teljesen elfedje. Az ültető gödröt földdel töltse fel, majd a cserje vagy a fa környékén a földet jól tömörítse össze. Minél lazább a talaj, annál erősebben kell a földet tömöríteni, hogy a gyökerek közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a földdel. Így a talaj víztartalma könnyebben felszívódhat.

A növényeket alaposan iszapoljuk be, a tövek köré peremet képezve akadályozzuk meg a víz elszivárgását. Ha a lombhullató növényt szabad gyökérrel (nem földlabdával szállítottuk) a növények hajtásait ültetéskor vissza kell vágni, mert a növény elvesztette gyökérzetének egy részét, így a földfeletti részeket addig nem tudja elegendő mennyiségű vízzel és tápanyaggal ellátni, amíg újra be nem gyökeresedett. A visszavágással a növény egyensúlya ismét helyreáll, és a növény sokkal erőteljesebben hajt ki, mint vágás nélkül.

A szabadgyökerű díszfákat ültetés előtt mindenképpen áztassa be vízbe néhány órára. Az így felszívatott növény sokkal biztosabban ered meg, könnyebben fejleszt új gyökereket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől a fagyokig.
A konténeres növényeket egész évben ültethetjük.
Ültetési távolság
A kis koronájú díszfák esetében 3-5 m.
A nagy koronájú díszfák esetében 5-10 m.

Kapcsolódó cikkek