Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Calibrachoa 'Mango®'

«

Leírás

A fajtát sokan minipetúniának hívják, de igazából egészen más, mint a „mini”.Szenzációs a virágok bősége, még a leveleket sem látni a sok virágtól. Fáradhatatlanul virágzik kora nyártól egészen késő őszig. Könnyen nevelhető és öntisztuló. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges az elvirágzott tölcséreket leszedni, mert maguktól lehullanak. Rendszeres tápoldatozást és öntözést igényel, főként a forró napokon. Használhatja a jól bevált balkonnövény tápoldatunkat, és virágzó csodában lesz része.
Egy csomag tartalma 3 db
csomag
1 782 Ft
594,00 Ft/db
Kedvezményes ár 3 csomagtól
1 701 Ft
567,00 Ft/db
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Áprilistól
Cikkszám 101657
Elfogyott!

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Calibrachoa 'Mango®'
Konténer 7 cm
Ültetési hely Napos
Végleges magasság Kb. 60 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Balkonnövények Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
A legtöbb balkonnövény (pl. muskátli, fukszia) több gondozást és odafigyelést igényel - mint a szabadföldbe kiültetett növények nagy része - ,hogy a viszonylag kis élettér ellenére is megéljenek és szépen fejlődjenek. Fontos, hogy a tartóedények szűk méretei között is megfelelő körülményeket biztosítson. Humuszos, laza, jó nedvességtartalmú talaj szükséges. Kitűnő a virágföld, homok és nedves tőzeg keveréke, de a keveréket évente cserélje. Minden tartóedény alján képezzen vízelvezető nyílásokat, ahol a felesleges nedvesség eltávozhat. A tartóedény aljára vékony rétegben helyezzen folyami kavicsot, vagy cserépdarabokat. E réteget takarja posztóval, vagy más szűrőanyaggal, így a gyökerek és a föld nem tömítik el a kivezető nyílásokat. Ne spóroljon a virágfölddel, mert csak a legjobb minőségű földkeverékben fejlődnek növényei a legszebben!
Metszés
A folyamatos és bő virágzás érdekében az elnyílott virágokat rendszeresen távolítsa el.
Öntözés
Fontos a rendszeres öntözés, hiszen a kis élettér következtében a növények könnyen kiszáradhatnak. A virágládákon kívül bármilyen virágtartóba, kőedénybe ültethetők virágok, fontos, hogy az edény alján a felesleges víz elfolyhasson, és ne alakulhasson ki pangó víz. Csak a reggeli illetve esti órákban öntözzön, mert tűző napon a növények levelei könnyen eléghetnek.
Tápanyagutánpótlás
A növények tápoldatozását legkorábban az ültetést követő harmadik héten kezdje, heti egy vagy két alakalommal, a használati útmutatást figyelembe véve. A tápoldatozás augusztus végén szükséges.
Figyelem: ne a száraz, hanem a már megnedvesített földet tápoldatozza!
Ültetés
A növényeket a cserépből kivéve lehetőség szerint azonnal ültesse el a virágládákba. A virágládákat ne töltse tele földdel, hagyjon helyet az öntözővíznek (peremképzés). Az ültetést elvégezheti már áprilisban is, ilyenkor csak a meleg napokon helyezze ki őket a szabadba, de éjszakára mindenképpen vigye fagymentes helyre. A beültetett virágládákat véglegesen csak a májusi fagyok után tegye ki a szabadba!
Ültetési ideje
Május közepétől júniusig. A beültetett ládákat nappalra már április közepétől kiteheti a szabadba, így a tövek edzettebbek lesznek, de éjszakára mindenképpen vigye fagymentes helyre.
Ültetési távolság
A virágládába folyóméterenként 6-8 db növény szükséges (a nagyságtól függően).