Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Berkenye 'Joseph Rock'

«

Leírás

Világító, sárga bogyóinak, a fákon már meszsziről feltűnő termésfürtjeinek közönheti dekoratív megjelenését. Alacsonyabb növekedésű, így kisebb kertekbe is ültethető. Szabadgyökerű.
Egy csomag tartalma 1 db
db
4 990 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Márciustól
Cikkszám 131064
Elfogyott!

Ültetési idő, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Virágzási idő
Több információ
Botanikai név Sorbus aucuparia 'Joseph Rock'
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos, Félárnyék
Minőség Szabadgyökerű
Végleges magasság Kb. 500 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Díszfák Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Nagyon fontos, hogy az egyes növények térigényét jól mérje fel. Ez a koronánál is nagyobb odafigyelést igényel, de sokkal meghatározóbb a gyökérzetnél, kis helyen a növekedés nem kielégítő, illetve a növények idő előtt elpusztulnak.
Metszés

A díszfák általában nagyon kevés metszést igényelnek, elég a száraz, illetve beteg részeket eltávolítani. Metszéskor mindig ügyeljen a korona alakjára, ami lehet csüngő (szomorúfűz, csüngőnyír), oszlopos (oszlopos tölgy), vagy normál (juhar, hárs, nyír, s

A korona metszése: A kellőnél nagyobb koronát körkörösen kell visszametszeni. Túl sűrű korona esetén ritkításra is sor kerülhet.
A díszcseresznye (Prunus), díszalma (Malus) és a szivarfa (Catalpa) esetében csak ritkító metszés szükséges, ha a növekedés ezt indokolttá teszi.

Nagyobb metszési felületeknél használjunk fasebkezelőt.
Öntözés
Olyan területeken, ahol elegendő csapadék hullik- ültetéskor az egyszeri beiszapoló öntözés is elegendő. A homokos- vagy kiszáradásra hajlamos talajok esetében kb. kéthetente öntözés szükséges.
Tápanyagutánpótlás
Az első éven ültetés után tavasszal műtrágyával történjen. A későbbiekben csak szükség szerint.
Téli védelem
A növény természetes, és fajtára jellemző növekedéséhez semmiféle metszésre nincs szükség, ez csak megváltoztatná a növény habitusát.
Ültetés
Minden fának szüksége van a gyökerek megfelelő növekedéséhez elegendő helyhez.
A fákat legtöbbször földlabdával szállítjuk. Az ültető gödörnek minden esetben 20 cm-rel szélesebbnek kell lenni, mint a földlabdának és olyan mélynek, hogy a talaj teljesen elfedje. Az ültető gödröt földdel töltse fel, majd a cserje vagy a fa környékén a földet jól tömörítse össze. Minél lazább a talaj, annál erősebben kell a földet tömöríteni, hogy a gyökerek közvetlen kapcsolatba kerülhessenek a földdel. Így a talaj víztartalma könnyebben felszívódhat.

A növényeket alaposan iszapoljuk be, a tövek köré peremet képezve akadályozzuk meg a víz elszivárgását. Ha a lombhullató növényt szabad gyökérrel (nem földlabdával szállítottuk) a növények hajtásait ültetéskor vissza kell vágni, mert a növény elvesztette gyökérzetének egy részét, így a földfeletti részeket addig nem tudja elegendő mennyiségű vízzel és tápanyaggal ellátni, amíg újra be nem gyökeresedett. A visszavágással a növény egyensúlya ismét helyreáll, és a növény sokkal erőteljesebben hajt ki, mint vágás nélkül.

A szabadgyökerű díszfákat ültetés előtt mindenképpen áztassa be vízbe néhány órára. Az így felszívatott növény sokkal biztosabban ered meg, könnyebben fejleszt új gyökereket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és szeptembertől a fagyokig.
A konténeres növényeket egész évben ültethetjük.
Ültetési távolság
A kis koronájú díszfák esetében 3-5 m.
A nagy koronájú díszfák esetében 5-10 m.