Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Havasi törpefenyő

«

Leírás

Nagyon népszerű örökzöld, amit sziklakertekbe és kisebb kertekbe ültetnek szívesen. De edényben is nevelhető. Egy évben kb. 10 centimétert növekszik. A magasabban fekvő területeken még zömökebb a növekedése. Cserepes növényt küldünk.
Egy csomag tartalma 1 db
db
2 490 Ft
Kedvezményes ár 3 darabtól
2 390 Ft
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Márciustól
Cikkszám 080120
- + db

Ültetési idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Több információ
Botanikai név Pinus mugo mughus
Konténer 9 cm
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos, Félárnyék
Végleges magasság 100 - 150 cm

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Talajtakarók Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Az év folyamán kultúrnövényeink mellett a gyomok is felütik fejüket. Ezeket természetesen folyamatosan el kell távolítanunk. Ennek a fáradtságos munkának a kiküszöbölésére ültessünk talajtakaró növényeket. Előszeretettel ültetik fák alá, így nem csak dekoratív célt szolgál, hanem a talajt is megóvja a kiszáradástól.
Rendkívül változatosak lehetnek: örökzöldek vagy lombhullatók, fény –illetve árnyékkedvelők, dekoratív gyeppótlók, a nehezen megközelíthető területeken, virágzók vagy levelükkel díszítők.
Metszés

Az alpesi erika (Erica carnea) és a nyáron virágzó hanga (Calluna) metszése. Az erős növekedésű talajtakarók, mint pl. a madárbirs vagy mirtuszlonc metszése. Az örökzöld orbáncfű (Hypericum calycinum) metszése.

Metszésük eltér a felfelé növő cserjéktől. Az alpesi erika (Erica carnea) és a nyáron virágzó hanga (Calluna) enyhe visszavágást igényel, hogy minél gazdagabban virágozzon.
A télen virágzókat közvetlenül virágzás után, a nyáron virágzókat pedig tél végén kell visszavágni. Az erős növekedésű talajtakarók, mint pl. a madárbirs vagy mirtuszlonc jó talajban nem kívánt magasságúra is megnőhetnek. A növekedés erősségét metszéssel lehet szabályozni, júliusban eltávolítva a felfelé törekvő tavaszi hajtásokat.

Csak ritkán vezet eredményre az idős növények teljes visszavágása (nagyon egyenlőtlenül hajt ki a növény).

Az örökzöld orbáncfű (Hypericum cal.) és a nagy meténg (Vinca major) előző évi hajtásait márciusban kb. 5 cm-re vágja vissza (télen fontos védelmet nyújtanak).

Talajtakarók, melyeket nem kell visszavágni: kövérke (Pachysandra), fajdbogyó (Gaultheria), borostyán (Hedera), kis meténg (Vinca minor).
Öntözés
Olyan területeken, ahol elegendő csapadék hullik- ültetéskor az egyszeri beiszapoló öntözés is elegendő.
A homokos- vagy kiszáradásra hajlamos talajok esetében kb. kéthetente öntözés szükséges.
Tápanyagutánpótlás
Tavasszal használjon ásványi műtrágyákat, amit szórjon a tövek köré és lehetőleg gondosan munkáljon be a talajba.
Téli védelem
Normális esetben nem igényelnek metszést. Azonban egy túlzott elburjánzás esetén ne sajnáljuk növényeinket visszavágni.
Ültetés
Ültetés előtt fontos a terület megfelelő előkészítése és a gyomok eltávolítása. Az erősen gyomos talajokon ültetés előtt végezzen vegyszeres gyomirtást. Ez minden esetben az ültetés előtt két héttel történjen. Amennyiben a gyomok elpusztultak, azokat el kell távolítani a területről.
A talajtakaró évelőket cserépben szállítjuk. Ültetéskor ügyeljen a megfelelő tőtávolságra. A növényeket ezután jó alaposan öntözzük be. Kb. két év alatt a tövek teljesen, beborítják a területet.

Ültetés után két évig szórjon kb. 5 cm vastagon érett istállótrágyát a talaj felszínére, megakadályozva a gyomok kifejlődését.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és októbertől a fagyokig.
Cserepes növények egész évben ültethetőek.
Ültetési távolság
5 –9 növény/m2