Jelenleg a következő ország vásárlói számára készült online áruházban tartózkodik:   Magyarország .

Írja be a cikkszámot, válassza ki a mennyiséget és klikkeljen a "RENDELÉSre":
-+
Fő kategóriák
Az Ön kertésze | STARKL WEB SHOP (https://www.starkl.hu/)

Szőlő 'Eszter'

«

Leírás

Magban szegény, nagy szemű, édeskés ízű csemegeszőlő. Héja vékony, sötétkék színű. Betegségekkel szemben ellenálló fajta! Rendszeresen és bőven terem.

Minden magtalan szőlőfajta gyakran képes évről évre úgynevezett kezdetleges magokat kifejleszteni. Ezek kis puha látszólagos magok, melyeket evés közben észrevehetetlenek.

Egy csomag tartalma 1 db
db
1 990 Ft
  • Amennyiben 3 db / csom. -ot az Szőlők kategóriából vásárol, akkor ezekből a termékekből 10% kedvezményt biztosítunk.
Becsült szállítási időpont
(jelenlegi rendeléssel)
Márciustól
Cikkszám 156460
- + db

Ültetési idő, Gyümölcsszedés ideje

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetési idő
Gyümölcsszedés ideje
Több információ
Botanikai név Vitis vinifera 'Eszter'
Téliesítés fagytűrő
Ültetési hely Napos
Minőség Szabadgyökerű

A KATEGÓRIÁRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Szőlők Útmutató nyomtatása

Általános ismertető
Javasoljuk, hogy ültetés előtt olvassa át a rendelkezésre álló szakkönyveket és kérjen tanácsot tapasztaltabb ismerőseitől. Hangsúlyozzuk a növényvédelem, a talaj, az ültetési hely és a helyes metszés fontosságát, mert megfelelő termés csak ezen tényezők optimális biztosítása esetén várhatunk.
Cégünk a szőlők oltásait viaszréteggel védi amit nem kell eltávolítani a növényről. A szőlő meleg és napfényigényes, humuszban gazdag laza talajt szereti.
Metszés

Az első év után a hajtásokat a támrendszerhez kell rögzíteni a kívánt formának megfelelően.

Február vége és április eleje között vágja vissza a szőlőt két rügyre (legfelső rügy kifelé nézzen) a hajtásokból legfeljebb 3-4 db-ot hagyjon meg, így ezekből erős hajtások fejlődnek, amiket támrendszerhez kötözhet. Azonban ügyeljen arra, hogy a metszlap ferde legyen. Június elején ritkítsa ki a túl sűrűn nőtt hajtásokat.
Öntözés
Az első év után a hajtásokat a támrendszerhez kell rögzíteni a kívánt formának megfelelően.
Tápanyagutánpótlás
Hosszú hatástartamú műtrágyákkal és 3-4 évenként istállótrágya kijuttatásával történjen. Ideje tavasszal március közepe táján optimális.
Téli védelem
A gyalog- illetve a fejművelésű tőkék esetében (ahol nincs támrendszer) ősszel kupacoljuk fel a töveket földdel, amit a következő évben tavasszal fokozatosan távolítsunk el. A kordon- és lugas művelésű szőlők esetében a tőke gyökérnyaki részén hagyott 1-2 rügyes biztosí-tócsappal védekezhetünk a fagyok ellen. A talajt a tövek körül komposzttal vagy lombbal takarhatjuk.
Ültetés
Ültetés előtt alaposan készítse elő a talajt. Egy-egy különálló tőke ültetéséhez 60x60 cm nagyságú, 60 cm mélységű gödör szükséges. Az ültetőgödör aljára komposztot, érett trágyát tegyen, a trágyára vékony rétegben szórjon földet, hogy a növény gyökere ne érintkezzen vele. Ültetés előtt a vesszőket 1-2 napra állítsa vízbe. A gyökereket 10-15 cm-re vágja vissza, és úgy tegye a növényt a gödörbe, hogy az oltás a talaj szintjével egy magasságban legyen. Alapos öntözés (beiszapolás) után takarja 10-15 cm magasságban a vesszőket.
Ültetési ideje
Márciustól májusig és októbertől a fagyokig.
Konténeres növények egész évben ültethetők.